avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum aflu daca s-a platit contributia la pensie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum aflu daca s-a platit contributia la pensie?

Cum as putea sa aflu, daca pe perioada desfasurarii unui contract de munca, angajatorul meu a platit contributia la stat, necesara iesirii la pensie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 24 Februarie 2014
Faceti o cerere la casa de pensii si intrebati ce doriti.
Mergeti la casa de pensii de care apartineti si solicitati un desfasurator cu CAS platit pe acea perioada.
1. OUG 86/2003 :
Art. 27 (1) -
Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.

Astfel, pentru plata sau neplata contributiilor va puteti interesa la ANAF.

2. De la Casa de Pensii puteti solicita o adeverinta cu stagiu de cotizare cumulat dupa 01.04.2001 si pana in prezent. Acolo puteti verifica care este stagiul dvs de cotizare pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca torokaty torokaty Buna Imi poate cineva spune cum pot sa controlez daca patronul meu plateste dupa dupa mine fondul de somaj, sanatatea si restul ce mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gicu05 gicu05 Lucrez la o firma de constructi in Bucuresti contractul de munca a fost semnat in urma cu trei ani. Am luat legatura cu un inspector de la ITM si intrebarea ... (vezi toată discuția)
Verificare plati cas maria1415 maria1415 Unde pot verifica daca patronii au facut platile pentru contributia la pensie? (vezi toată discuția)