avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna

Imi poate cineva spune cum pot sa controlez daca patronul meu plateste dupa dupa mine fondul de somaj, sanatatea si restul ce mai trebuie sa plateasca. Mentionez ca am contract cu el. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 25 Iulie 2012
Potrivit art.27 alin.1 din OUG nr.86/20043, începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.

Prin urmare, puteti depune o sesizare la ANAF , in acest sens.

De asemenea, la Casa de pensii puteti solicita eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare in care veti avea trecute perioadele care vor fi luate in calcul la stabilirea pensiei , dupa 01.04.2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a platit contributia la pensie? botezatuion botezatuion Cum as putea sa aflu, daca pe perioada desfasurarii unui contract de munca, angajatorul meu a platit contributia la stat, necesara iesirii la pensie? Va ... (vezi toată discuția)
Verificare plati cas maria1415 maria1415 Unde pot verifica daca patronii au facut platile pentru contributia la pensie? (vezi toată discuția)