Lucrez la o firma de constructi in Bucuresti contractul de munca a fost semnat in urma cu trei ani. Am luat legatura cu un inspector de la ITM si intrebarea mea a fost daca poate sa-mi spuna daca firma la care activez ca sofer imi plateste darile catre stat.Raspunsul acestuia a fost foarte evaziv ,ca nu poate sa faca cest lucru decit in momentul in care eu voi aduce de la firma cererea de lichidare.Va rog a-mi spuneti cum ar trebui sa procedez ca sa intru in posesi acestor date.Va multumesc.!
Descarcati modelul de cerere tip de solicitare de adeverinta stagiu de cotizare de la urmatoarea adresa, completati-o si depuneti-o la casa de pensii de care apartineti. [ link extern ]
ITM-ul nu are cum sa va spuna si nici Casa de Pensii daca angajatorul a platit sau nu contributiile la bugetul de stat ...
art.27 din OUG nr.86/2003:
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
....