avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedentiala

Buna ziua!
Am introdus actiune de divort si in acelasi timp am facut si o cerere de ordonanta presedentiala (la sfatul unei doamne avocat), pentru ca pe perioada divortului cei doi copii minori sa-mi fie incredintati mie, deoarece am parasit domiciliul conjugal si m-am mutat in alta locuinta si va trebui sa mut si copii cu scoala. Am fost la judecatorie si am aflat cand trebuie sa ma prezint pentru orodonanta presedentiala. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac la acel termen? Precizez ca am cerut ordonanta pesedentiala fara citare.Trebuie sa aduc probe? Nu stiu ce trebuie sa fac atunci.:-/
Va rog indrumati-ma!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 18 August 2008
Conform art. 613 ind. 2 Cod procedura civila, instanta poate lua masuri vremelnice cu privire la incredintarea copiilor minori, pe tot timpul procesului, prin ordonanta presedintiala. Daca ati fost citata, de ce sa nu va prezentati? Este o ordonanta presedintiala speciala, dvs. va trebui sa probati starea de fapt in privinta minorilor, altfel cum sa dispuna instanta?Eventual puteti depune la dosar si dovada noului domiciliu - contract de inchiriere, comodat, extras de Cf daca este proprietatea dvs. Trebuie sa dovediti ca aveti o locuinta corespunzatoare pentru minori.
Este putin ( mai mult) riscant ca ati pornit o ordonanta presedintiala fara citarea partilor.
Nu va puteti baza in dovedirea actiunii decat pe inscrisuri.
E posibil totusi ca ordonanta dvs sa se transforme in una cu citarea partilor dupa primul termen de judecata.Depinde cum va considera si instanta.Va trebui sa fie facuta si o ancheta sociala.
Daca insistati sa va judecati fara citarea paratului e posibil sa va fie respinsa actiunea.Implicit ar insemna sa nu se mai faca ancheta sociala.
Va asteptam sa ne spuneti ce s-a intamplat la termen.:)
Sau, cand va fi urmatorul termen de judecata cu citarea paratului.;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia copilului inainte de pronuntarea divortului,din cauza tatalui violent irisred irisred Cum pot obtine custodia mai repede de pronuntarea divortului de un tata violent fizic si verbal,care creaza o stare de tensiune si certuri violente netinand ... (vezi toată discuția)