avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre un recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre un recurs

buna ziua.ma poate ajuta cineva cu un raspuns in legatura cu o problema?sotul meua a fost arestat pt o fapta penala delapidare si fals sub semnatura privata pt un prejudiciu de 1300 lei la o firma si i s-a dat sa execute 1 an si 4 luni.procesul sa judecat in lipsa lui,iar cand a primit acasa definitiva nu ne icadram in timpul celor 10 zile pt a face recurs si am facut peste termen....fiind plecati din tara a fost adus in Romania cu mandat european....la proces cu toate ca procurorul a propus micsorarea pedepsei.....judecatoarea a respins ca nefondat recursul....ce mai pot face in cazul asta....va rog un raspuns...multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:29, 6 August 2011
Trebuia sa incerce o rejdecare dupa extradare.
Daca si-ar fi angajat un avocat care sa stie sa uzeze de aceasta procedura ar fi putut avea sanse.
Incercati sa cautati un avocat din localitatea unde are loc procesul pentru a se analiza acest aspect.
deci cu toate ca sa respins recursul se mai poate face acest lucru?
Dupa parerea mea ar putea exista sanse dar va fi foarte,foarte greu si instata trebuie sa aiba o perceptie deosebita asupra judecatii.
Conteaza foarte mult si ce avocat va angajati intrucat sunt foarte putini cei care se pricep cu adevarat la astfel de procese.
Primul pas este ca avocatul sa studieze dosarul.
noi am avut angajat un avocat de cand am facut recursul,dar nu mi-a zis nimik de asa ceva....o sa il intreb.multumesc
ªi eu opinez în acelaşi sens, că cel extrădat ar putea să încerce printr-o cerere de rejudecare după extrădare, fără garanţii însă.
Instanţa ar putea aprecia drept sustragere de la urmărirea penală şi judecată faptul că, deşi se începuse urmarirea penală iar învinuitul sau inculpatul avea cunoştinţă despre efectuarea procedurilor şi totuşi a plecat , fără a anunţa despre schimbarea adresei unde putea fi citat, că a existat rea credinţă şi să nu admită cererea.Ar putea considera că inculpatul a fost legal citat şi că ar fi avut posibilitatea de a fi înştiinţat cu privire la judecată , de către rude şi ar fi avut posibilitatea să îşi angajeze apărător.
Cel mai probabil va fi nevoie de un avocat priceput şi nu numai, celui extrădat revenindu-i obligaţia sa facă dovada imposibilităţii de a lua la cunoştinţă despre proces , astfel se va putea considera că el nu a beneficiat de un proces echitabil, fiind judecat în lipsă şi nefiind nici reprezentat , i-au fost încălcate drepturile şi astfel cauza trebuie rejudecată .

Alte discuții în legătură

Vreau sa scot un prieten din puscarie bebesan bebesan Povestea sta cam in felul urmator : in 2006 prietenul meu a fost in padure si a taiat 5 lemne (era lemn de foc , fag ) , a fost prins si judecat . in vara lui ... (vezi toată discuția)
Extradare si rejudecare proces penal daniel72 daniel72 Buna ziua, pun aceasta intrebare dupa ce am citit aproape tot ce ezista in materie, dar cum sunt multe fraze de specialitate nu am reusit sa ma ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea procesului monicangela monicangela Buna! As dori sa aflu daca rejudecarea procesului se va face la Bucuresti sau in zona unde a fost judecat initial, tinand cont ca ultimul proces a fost la ... (vezi toată discuția)