avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptie si vanzare marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptie si vanzare marfa

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.
Cum se face receptia si vanzarea marfii in conditiile urmatoare:

Deci cumpar 2 coli de hartie (250 gr), la pretul de 1 leu bucata, la dimensinile de 64x88. Asa apare pe factura, la UM: col. Am taiat colile acelea la dimensiunile hartie A4, si am obtinut 12 buc A4. Cum fac receptia si cum vand bucati in loc de coli, 12 bucati in loc de 2 coli ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:08, 6 August 2011
Puteti face in felul urmator:
- receptia coli 64x88 2 buc pret 1 leu/buc, le consideram materii prime
301=401
Deoarece nu le vindeti ca atare ci le transformati, veti avea
- un raport de productie si o noua receptie: receptie coli A4 12 buc 0,17 lei/buc 345=711 si 601=301
Transferul produselor finite la marfuri cu amanuntul: 371.02=345
A treia receptie, a marfii la vanzare:
- 12 coli A4 la pret de producie (0,17 lei+ manopera) si pretul de vanzare cu amanuntul 371.02=378 cu adaosul comercial

Veti avea si TVA deductibil, neexigibil si colectat, daca sunteti platitor TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
Cornelia Tulpan, Contabil
Buna ziu,
Multumesc frumos pentru raspuns.
dar de ce materie prima si productie direct marfa nu a spus ca le foloseste ca materie prima!
curios daca cumpara bomboane la kg si le vinde la bucata faptul ca le numara este manopera!!! :)))))) sau receptie faptica :))
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Si eu as proceda ca si @ovidiu7676. Nu are de ce sa se complice cu productie. Penru ca nu este clar productie. Ce a produs ? A debitat doua coli de hartie. Intocmiti NIR cu cele 12 buc. de coli la pretul de 0,1666 lei/buc.

@ovidiu7676, va rog incercati sa va stapaniti aceste "glume". Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Raport productie tipizate ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o rugaminte. Ma poate ajuta cineva cu un raport de productie pentru tipizate ? (facturiere, chitantiere, etc). Se foloseste hartie, ... (vezi toată discuția)