Am si eu o intrebare.
Cum se face receptia si vanzarea marfii in conditiile urmatoare:
Deci cumpar 2 coli de hartie (250 gr), la pretul de 1 leu bucata, la dimensinile de 64x88. Asa apare pe factura, la UM: col. Am taiat colile acelea la dimensiunile hartie A4, si am obtinut 12 buc A4. Cum fac receptia si cum vand bucati in loc de coli, 12 bucati in loc de 2 coli ?
Puteti face in felul urmator:
- receptia coli 64x88 2 buc pret 1 leu/buc, le consideram materii prime
301=401
Deoarece nu le vindeti ca atare ci le transformati, veti avea
- un raport de productie si o noua receptie: receptie coli A4 12 buc 0,17 lei/buc 345=711 si 601=301
Transferul produselor finite la marfuri cu amanuntul: 371.02=345
A treia receptie, a marfii la vanzare:
- 12 coli A4 la pret de producie (0,17 lei+ manopera) si pretul de vanzare cu amanuntul 371.02=378 cu adaosul comercial
Veti avea si TVA deductibil, neexigibil si colectat, daca sunteti platitor TVA.
dar de ce materie prima si productie direct marfa nu a spus ca le foloseste ca materie prima!
curios daca cumpara bomboane la kg si le vinde la bucata faptul ca le numara este manopera!!! :)))))) sau receptie faptica :))
Si eu as proceda ca si @ovidiu7676. Nu are de ce sa se complice cu productie. Penru ca nu este clar productie. Ce a produs ? A debitat doua coli de hartie. Intocmiti NIR cu cele 12 buc. de coli la pretul de 0,1666 lei/buc.
@ovidiu7676, va rog incercati sa va stapaniti aceste "glume". Va multumesc.
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)