Ma numesc Ana, sunt din localitatea Sebes, si sunt nevoita sa apelez la sfatul dvs.
Inainte de a adresa intrebarea care ma framanta de ceva vreme, trebuie sa va prezint pe scurt situatia in care ma aflu.
Am 52 de ani, sunt vaduva si am 2 copii majori.
Am un apartament cu 3 camere in care locuiesc impreuna cu unul din fiii mei.
Sotul meu a decedat in urma cu 7 ani, iar pana in prezent nu am reusit, din motive financiare sa fac succesiunea.
In anul 2008, fiul cu care locuiesc, a facut un imprumut bancar doar pe baza de buletin si adeverinta de salar. Din anul 2009 si pana in prezent, acesta a ramas fara loc de munca si implicit fara nici o sursa de venit, astfel devenind restantier la plata ratelor lunare.
Pana in momentul de fata suma restanta se ridica la aproximativ 15.000 euro.
Primeste saptamanal somatii de plata de la diferiti recuperatori de credite, insa neavand o sursa de venit si nici bunuri proprii , se pare ca nu-l pot executa silit.
Intrebarea mea este urmaoarea:
Exista posibilitatea legala de a ma obiga pe mine, ca mama, sa efectuez succesiunea, si astfel partea ce i se cuvine fiului meu, dupa tatal sa fie executata silit ??
Cu alte cuvinte exista pericolul de a-mi scoate apartamentul la licitatie, pentru a-si putea recupera banca creantele, avand in vedere faptul ca apartamentul in care locuiesc este pe numele meu, si a sotului decedat.
Va multumesc din suflet !