Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa se faca o succesiune pe un imobil pe care s-a pus ipoteca, in timpul derularii creditului ipotecar.este vb de un credit de nevoi personale cu ipoteca,cu mentiunea ca titularul imobilului nu este si titularul creditului , in urma decesului proprietarului imobilului,in favoarea fiului acesteia.sau daca este posibil sa se faca o donatie de catre parinti catre fiu,in aceleasi conditii,adica in timpul derularii acestui credit.mentionez ca titular credit este o persoana din afara familiei.multumesc!o dupa amiaza placuta!
ipoteca nu poate impiedica desfasurarea procedurilor succesorale. iar acestea din urma nu afecetaza ipoteca - ea va ramine valabila indiferent de proprietarii imobilului. indiferent ce acte juridice veti incheia in viitor, atit timp cit creditul nu este achitat ipoteca va subzista si exista riscul ca aceasta sa fie executata silit in caz de neplata.
Succesiune se poate face. Donatie doar daca nu exista interdictia de instrainare inscrisa in CF in favoarea bancii, altfel este necesar acordul bancii.
In ambele situatii bunul este transmis grevat de dreptul de ipoteca in favoarea bancii.
multumesc pt raspunsul rapid.deci asta inseamna ca daca titularul imobilului a decedat intre timp, mostenitorii pot face succesiunea fara a fi nevoie de vreun act de la banca sau sa fie impiedicati in vreun fel.pt donatie am sa intreb la banca.mersi mult.
Buna ziua. As vrea sa stiu ce drepturi au mostenitorii in cazul in care persoana care a contractat un credit cu ipoteca pe apartamentul defunctului nu isi mai achita ratele. Din executarea apartamentului li se da partea care li se cuvine? Pot impiedica in vreun fel executarea? Pot merge la negocieri cu recuperatorul sa ofere o suma iar pentru diferenta pe care o are de recuperat sa urmareasca bunurile debitorului?? Il pot forta in vreun fel pe cel care a contractat creditul sa isi mute ipoteca pe un bun al sau care are valoare mai mare decat apartamentul supus succesiunii? Va multumesc.