avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

In cazul unui contract de vanzare-cumparare a unei parti dintr-un triplex in acel contract este scris faptul ca, cumparatului ii revine si un teren aferent de 3 m pe toata lungimea si latimea portiunii de triplex achizionat.Se mai precizeaza faptul ca nu se face la cadastru o inregistrare separata a terenului respectiv din jurul casei, acesta fiind definit ca si PIC. Ce inseamna acest lucru si ce drept are dupa aceea cumparatorul asupra terenului?Si cum se va face intabularea?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:14, 7 August 2011
Sub ce forma îi revine acel teren : in folosinta sau proprietate?
In contract scrie doar ca acel teren de 3 m pe toata lungimea si latimea partii din constructie este al cumparatorului.nu se precizeaza faptul daca ii revine ca si proprietate sau pentru folosinta.Ce nu am inteles este precizarea de dupa si anume faptul acel teren nu se inscrie in CF ca si act separat ci este definit ca si PIC conform intelegrilor dintre parti.
Va marturisesc ca nu stiu ce inseamna PIC.
Poate sa insemne oare parte integranta a constructiei?daca ar fi asa atunci ce drept ar avea cumparatorul asupra terenului?
Indiferent ce inseamna PIC, cu siguranta cumparatorul are dreptul sa foloseasca acea portiune de teren. Probabil ca intentia celui care a redactat contractul (si bineinteles a partilor care l-au semnat), a fost aceea de a-l impiedica pe cumparator sa instraineze ulterior doar acea portiune de teren. Probabil s-a vrut a se stabili ca terenul poate deservi doar constuctia si nu poate fi folosit intr-un mod de sine statator.

Alte discuții în legătură

Donarea unui teren pe care se afla o casa "la rosu" dianabutnaru dianabutnaru buna ziua, mama are in proprietate un teren pe care a inceput sa construiasca o casa, care in prezent e \"la rosu\". acum mama vrea sa ne doneze, mie si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? nerespectare makao makao Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema Am cumparat de la constructorulul blocului si o parcare. În momentul in care am facut ... (vezi toată discuția)