avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare casa

vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din 2007, expirata. cei de la primarie au spus ca pot sa treaca in procesul verbal de receptie ca imobilul a fost terminat in timp ce autorizatia a fost valabila. la fel si proiectantul a zis ca ne ajuta. se poate asa ceva? daca cumpar terenul pot sa intabulez casa direct pe mine?
proprietarul zicea ca el trebuie sa ''predea'' casa dar ca pot si eu.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:52, 3 Septembrie 2012
Puteti cumpara terenul si casa in curs de finalizare sau in conditia in care aveti procesul verbal de receptie, vanzatorul poate face cadastru si intabularea constructiei. Cred ca este mai bine sa aveti intabulata constructia. Faceti un antecontract de vanzare cumparare si rezolvati situatia dupa ce se face intabularea constructiei. Verificati ca, constructia sa respecte autorizatia , deoarece ati putea avea probleme la intabulare. Verificati sa fie trecuta pe rolul fiscal suprafata , numarul de camere, suprafata construita la sol, etc.
asta e problema ca procesul verbal de receptie il face doar dupa ce e acoperita casa. si proprietarul nu are bani sa o acopere implicit sa o intabuleze. daca, un contract de mana cu 2,3 martori are vreo valoare juridica?
Asa cum v-am spus puteti incheia acel antecontract de vanzare-cumparare prin care el se obliga sa va vanda terenul si imobilul in curs de finalizare iar dvs. dat un avans. Mai puteti mentiona ca acel avans se va utiliza numai pentru finalizarea constructiei si intabulare.. Puteti sa si cumparati asa cum este acum, dar verificati corespondenta autorizatiei cu constructia existenta, sa nu ajungeti sa nu puteti intabula pe motiv de neconcordanta si chiar pe motiv de expirare a autorizatiei si pe lipsa procesului verbal. Orice inscris sub semnatura privata are forta de proba in instanta,
va multumesc mult

cadet_teo19, va rog nu mai deschideti topicuri cu acelasi subiect, contravine pct. 3.3. al Regulamentului de postare pe care va rog sa-l cititi - il gasiti aici, nu va ia mai mult de 5 minute:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Celalalt topic a fost sters, raspunsurile pe care le-ati primit sunt acestea:

ynnocenta a scris:
Negociati cu proprietarul pretul terenului si al constructiei la stadiul in care se afla,incheiati contract notarila de vanzare cumparare
Pentru executare constructie ,va revine obligatia fie sa solicitati prelungire autorizatie,fie sa executati proiect in baza caruia sa solicitati autorizatie de constructie si certificat de urbanism


d_doinita a scris:
Proprietarul poate intabula constructia pe faze de executie. Poate primi proces verbal de receptie a lucrarii si sa o intabuleze asa cum este. Dupa vanzare-cumparare obtineti dvs autorizatie si continuati constructia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie Silvia2011 Silvia2011 In 2008 am cumparat cu ante contract o casa cu teren de la 2 familii(terenul era impartit in cote de 1/2 si in indiviziune intre aceste 2 familii).Inainte ... (vezi toată discuția)
Constructie autorizatie expirata - trecere de pe tata pe fiu Steluta10 Steluta10 Buna ziua. 1.Am construit o casa la rosu, locuibila, cu utilitati, pe numele tatalui si acum dorim sa face vanzare-cumparare intre tata si fiu,casa+teren. ... (vezi toată discuția)