avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie autorizatie expirata - trecere de pe tata ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie autorizatie expirata - trecere de pe tata pe fiu

Buna ziua.

1.Am construit o casa la rosu, locuibila, cu utilitati, pe numele tatalui si acum dorim sa face vanzare-cumparare intre tata si fiu,casa+teren. Dar avem cateva nelamuriri..
Autorizatia de constructie este expirata de mai multi ani, atunci am facut o cerere la Inspectoratul de Stat in Constructii sa suspendam lucrarile din lipsa de fonduri si atat, nimic la Primarie.
Nu putem face inca p.v. receptie lucrari fiindca proiectul initial a fost modificat atat in interiorul casei cat si in exterior si ne lipsesc fodurile necesare pentru a reface proiectul casei.

Ce acte ar fi necesare pentru vanzare, o noua autorizatie de constructie cu specificarea stadiului de executie al lucrarilor? Am putem scapa cumva la vanzare macar de impozitul pe casa? Se poate vinde doar terenul precizandu-se ca pe acesta se afla o casa in costructie conform autorizatiei de constructie nr... aflata la stadiul de executie X?
Cum ar fi mai rentabil avand in vedere ca nu dorim intabularea pe tata si apoi vanzarea catre fiu?

2. Am primit o amenda pentru o anexa de lemn facuta langa casa cu autorizatia expirata. A fost construita prin anul 2011. O pot contesta cumva?

Orice sfat este binevenit!
Cel mai recent răspuns: Steluta10 , utilizator 13:29, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,

1. Cel mai simplu ar fi sa vindeti terenul pe care se afla in constructie casa aflata in stadiul X. Puteti specifica si ca se transfera orice drepturi derivate din autorizatia de construire (chiar si expirata) si restul avizelor catre cumparator si ca noul proprietar va face demersurile necesare pentru intabularea casei atunci cand va fi finalizata.

2. Amenda poate fi contestata in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal. Conform legii, orice contraventie trebuie constatata in termen de 3 ani de la data savarsirii (adica data construirii in cazul dvs.), astfel incat daca puteti face dovada faptului ca acea anexa a fost construita in 2011, teoretic s-a prescris dreptul organelor de a constata contraventia. Ramane insa obligatia de a intra in legalitate.

Se poate cere pe calea plangerii contraventionale si inlocuirea amenzii cu avertisment, in situatia in care contraventia subzista.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Faptul ca pe Google Map acea anexa este vizibila si data imaginilor este mai 2012, poate constitui o dovada pentru contestare amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)