avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare casa autorizatie constructie expirata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare casa autorizatie constructie expirata

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot intabula apoi.
Cat de legal este un astfel de contract?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela_t , utilizator 14:22, 7 Octombrie 2014
Se poate intra in legalitate si ulterior edificarii constructiei, prin obtinerea unei noi autorizatii de construire.
Apoi, o intabulati.
Era vorba daca o pot cumpara neintabulata doar cu autorizatie de constructie expirata.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
ile@n@, utilizator
Cumparare nu se poate in lipsa intabularii.
Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot intabula apoi.
Cat de legal este un astfel de contract?
------------------
Trebuie sa oferiti mai multe detalii = altfel trebuie sa presupunem
1.Daca este"neintabulata"- rezulta ca este - o constructie"neterminata" ",in curs" si nu este " o casa" este o constructie = in curs sau neterminata. O casa - in justitie - este un imobil = " locuibil",conectat la utilitati si intabulat,impozabil.
2. In situatia dvs - intabulat/impozabil este- " numai terenul" deoarece numai pt teren platiti impozit.
3) Varianta pt dvs este " sa cumparati" "in/cu acte" - numai ce este intabulat/impozabil - adica numai terenul,dar sa platiti ,daca nu se poate altfel/daca doriti = sa platiti si terenul si " constructia neterminata/neintabulata sau pct 4 =
4).Solutia dnei avocat Cristina P,,,,,,,,,Se poate intra in legalitate si ulterior edificarii constructiei, prin obtinerea unei noi autorizatii de construire.
Apoi, o intabulati.
Casa este locuibila , declarata la impozite , dar mai sunt lucrari de executat.Autorizatia de constructie este expirata. Vreau sa o cumpar repede . Este valabil contractul de vanzare astfel facut ?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa ”la gri” laurentiubogdan laurentiubogdan Vreau sa cumpar o casa in stadiul ”la gri” - tencuita, cu ferestre, usa exterioara, acoperis cu invelitoare, fara utilitati trase. - Ce acte ... (vezi toată discuția)
Legea 571/2003 referitor la calculul impozitului majorat cu 65% pentru a doua casa AKM AKM Detin a doua casa si terenul intravilan aferent de 700mp la tara.,.deoarece era veche am obtinut in anul 2009 autorizatie de construire ,pentru modernizare si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)