avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea 571/2003 referitor la calculul impozitului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea 571/2003 referitor la calculul impozitului majorat cu 65% pentru a doua casa

Detin a doua casa si terenul intravilan aferent de 700mp la tara.,.deoarece era veche am obtinut in anul 2009 autorizatie de construire ,pentru modernizare si extindere valabila pentru un an.In anul de valabilitate a autorizatiei am realizat doar doua camere din 5 prevazute in autorizatie fara baie,bucatarie camara.etc.noua constructie are acopreris nou, ferestre si usi noi .Din anul 2010 am sistat lucrarile din lipsa de fonduri,constructia ramanand neterminata.
Anul acesta am primit somatie de la primara comunei sa platesc din urma, din anul 2010, impozitul majorat cu 65% pentru constructia conform prevederilor autorizatiei de construire,adica pentru toata casa finalizata.Precizez ca nu am proces verbal de receptie.Este corect asa?.. ce pot sa fac?..Rog sprijin..
Cel mai recent răspuns: AKM , utilizator 06:44, 26 Iunie 2015
Daca nu ati terminat constructia, respectiv daca PV de receptie nu a fost facut si daca autorizatia nu a fost reinoita, sunteti in prezenta unei constructii fara autorizatie, caz in care este incidenta sanctiune mult mai mare decat impozitul solicitat. Dpmdv, nu este corecta suplimentarea impozitului pentru camerele nefinalizate, ci sanctiunea amenzii pentru constructie fara autorizatie. impozitul suplimentar pentru a dous proprietate ar trebui sa vi se aplice numai ca si pana acum.
constrctia nu mai pot sa o finalizez ..pot slicita un proces verbal de receptie partial si cu acesta sa ma prezint la recalcularea impozitului?
Nu am inteles cum sa interpretez ultima parte ..precum ca impozitul suplimentar pentru a doua casa ar trebui sa il platesc ca pana acum adica ...cum a fost pana sa obtin autorizatia de construire.?ca pentru casa veche?
Multumesc
AKM a scris:

constrctia nu mai pot sa o finalizez ..pot slicita un proces verbal de receptie partial si cu acesta sa ma prezint la recalcularea impozitului?

Scoateti autorizatie doar pentru ce ati finalizat, apoi Pv de receptie.


AKM a scris:

...cum a fost pana sa obtin autorizatia de construire.?ca pentru casa veche?

Da, asa am zis, avand in vedere ca restul constructiei este ilegala, iar odata cu intrarea in legalitate veti plati din urma.
Ca sa obtin o noua autorizatie care sa reflecte stadiul actual cred ca este foarte complicat si costisitor deci ..imi va trebui un nou proiect care .costa..noi aprobari si bine inteles spaga sfanta..ca nu treci mai departe ..sa obtii o noua autorizatie si nu dispun de banii acestia ..am iesit la pensie..Alta varianta nu este..?
Multumesc,
Alta varianta legala nu, lasati lucrurile asa cum sunt si cu dzeu inainte, este o varianta si asta.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa fara intabulare si receptie Anca8181 Anca8181 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa construita in 2009 dar pentru care nu s-a facut receptia si intabularea (numai mansarda la interior nu este finalizata); a ... (vezi toată discuția)