Buna ziua,
am urmatoarea situatie: Agentie de turism , a angajat pentru 3 luni un sofer cu contract de 2 ore/zi .Numarul de ore ar fi cam 40/luna (salariu 180 ron/luna) .
El este trimis in excursii cu turistii cam de 2 ori pe luna cite 4;5 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul la diurna , care este diurna pe care ar trebui sa o primeasca si care este numarul de ore pe care il consider lucrat pentru aceasta perioada(in restul lunii nu are activitate) .
Va multumesc.
Dupa parerea mea cred ca indiferent de salariul pe care i-l oferiti lunar sau cate ore are de lucru pe luna, cand este plecat diurna trebuie sa-i acopere cele trei mese pe zi plus cazarea la hotel sau pensiune fie chiar si la cele mai ieftine depinde cum conveniti cu el. Asta ar insemna cam 70 - 80 lei pe zi pt toata perioada cat se gaseste in excursie cu turistii.
Va multumesc pentru raspuns.In ce priveste timpul de lucru in perioada deplasarii cit trebuie considerat -ex 2 excursii *5zile *2 ore =20 ore si restul de 20 trecute in pontaj pentru restul de zile lucratoare din luna?sau in zilele de deplasare se considera ca munceste mai mult de 2 ore(traseul poate fi mai lung de 2 ore) si in cele 2 deplasari poate acoperii deja cele 40 de ore prevazute pe luna? Va adresez aceste intrebari deoarece nu vreau sa gresesc nici fata de salariat , nici fata de societate.
Multumesc
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.