Buna ziua,
am urmatoarea situatie: Agentie de turism , a angajat pentru 3 luni un sofer cu contract de 2 ore/zi .Numarul de ore ar fi cam 40/luna (salariu 180 ron/luna) .
El este trimis in excursii cu turistii cam de 2 ori pe luna cite 4;5 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul la diurna , care este diurna pe care ar trebui sa o primeasca si care este numarul de ore pe care il consider lucrat pentru aceasta perioada(in restul lunii nu are activitate) .
Va multumesc.
Dupa parerea mea cred ca indiferent de salariul pe care i-l oferiti lunar sau cate ore are de lucru pe luna, cand este plecat diurna trebuie sa-i acopere cele trei mese pe zi plus cazarea la hotel sau pensiune fie chiar si la cele mai ieftine depinde cum conveniti cu el. Asta ar insemna cam 70 - 80 lei pe zi pt toata perioada cat se gaseste in excursie cu turistii.
Va multumesc pentru raspuns.In ce priveste timpul de lucru in perioada deplasarii cit trebuie considerat -ex 2 excursii *5zile *2 ore =20 ore si restul de 20 trecute in pontaj pentru restul de zile lucratoare din luna?sau in zilele de deplasare se considera ca munceste mai mult de 2 ore(traseul poate fi mai lung de 2 ore) si in cele 2 deplasari poate acoperii deja cele 40 de ore prevazute pe luna? Va adresez aceste intrebari deoarece nu vreau sa gresesc nici fata de salariat , nici fata de societate.
Multumesc