Va rog sa imi spuneti, cum ar trebuie intocmita corect o fisa de pontaj pentru salariatii care sunt trimisi in deplasari (in afara locului de munca). Vor fi trecuti cu deplasare in fisa de pontaj sau cu 8 ore lucrate?
De mentionat ca pt deplasari primesc o diurna (suma de bani) si nu primesc tichete de masa.
La un control, daca in pontaje personalul a fost trecut, ca si in legenda fisei de pontaj cu D, iar in restul zilelor petrecute la sediu, cu 8 h, si se observa ca din 20 de zile lucratoare, in 10 au fost in deplasare, totalul orelor lucrate vor fi considerate 160? sau se va lua in considerare doar totalul zilelor in care figureaza cu 8h, la plata salariului? Cei de la payroll, considera ca ar trebui evidentiate totalul orelor lucrate de fiecare pers. in parte, pb este ca daca vor fi trecuti cu 8h, se va lua in calcul ca si cum ar fi fost prezenti la serviciu si vor primi si tichete si diurna, lucru nelegal.
Salariatii aflati in delegatie se ponteaza normal, ca si cum ar fi fost la lucru.
Cei de la payroll ar putea primi de la financiar o lista cu delegatiile si cu diurnele acordate, pe baza careia sa taie tichetele de masa din zilele de delegatie pentru care au primit diurna.
Atentie, sunt cazuri cand delegatie este de un numar de zile, dar diurnele platite sunt mai putine (delegatie si in weekend sau nu s-a efectuat timpul de 12 ore de delegatie intr-o zi si atunci nu s-a dat diurna pe ziua respectiva).
Daca in pontaj angajatul ar aparea cu un numar mai mic de zile lucrate si acest lucru s-ar trece in D112, fara a se completa cu zilele de delegatie, ar fi prejudiciat angajatul la zilele de stagiu de cotizare, ceea ce ar fi o mare problema.
Buna ziua.Am si eu o intrbare
Daca am plecat din Bucuresti la ora 6 intr.o delegatie la Galati si am ajuns la locul de munca la ora 11 si am lucrat pana la ora 19 ,orele petrecute pe drum sunt pontate?