avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adaugare ore suplimentare la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adaugare ore suplimentare la contractul de munca

Sunt tehnician service aparatura medicala
Jobul in sine implica meseria de tehnician dar pentru ca am clientii in toata tara sunt obligat sa si conduc.
Acest lucru combinat generează de multe ori ore suplimentare care depăsesc lunar numărul legal cf codului muncii.
Cum ar trebuii sa fiu încadrat in contractul de munca pentru a putea beneficia de toate drepturile salariale?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:03, 16 Februarie 2018
Nu se ponteaza ore suplimentare cand sunteti in deplasare, in schimb se primeste diurna (plus cazare si transport). Deplasarile (drumul) trebuie organizate astfel incat sa se suprapuna cat se poate de mult cu programul normal de lucru.
In contractul de munca nu se modifica nimic, sa scrie ca efectuati munca si in afara societatii pentru care primiti diurna legala.
O lucrare de montaj durează aprox 6-7 ora. Daca am de condus 4 ore pana la destinatie rezulta 14- 15 ore per total.
In acest caz lucrez doar partial, adică conduc 4 ore, mai lucrez 4, ma cazez si continui a doua zi?!
Teoretic se poate si asa (daca va intelegeti cu angajatorul). In practica cel care pleaca in delegatie clar ca isi ia din timpul sau liber cel putin durata calatoriei, pentru acest "efort" primeste diurna.
După cate stiu diurna este o contribuție baneasca compensatorie pentru masa?!
Nicidecum pentru ore lucrate peste norma de timp.
Specific din nou sunt si conducător auto. Nu am sofer personal.
Ce doriti dvs este posibil prin incheierea unui c.i.m.

Alte discuții în legătură

Lucrez prea mult adaflote adaflote Buna ziua, am domiciliul in Bucuresti, dar sunt \"obligata\" sa conduc sute de kilometri/saptamana datorita deplasarilor zilnice pe care trebuie sa le fac. In ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)