Buna ziua, am domiciliul in Bucuresti, dar sunt "obligata" sa conduc sute de kilometri/saptamana datorita deplasarilor zilnice pe care trebuie sa le fac. In fiecare zi plec din Bucuresti, unde conduc intre 100 si 300 km/zi catre orase precum Constanta, Tulcea, Slatina etc. Daca calculez si deplasarea (ex; Bucuresti-Cta si Cta-Buc)muncesc peste 12 ore/zi. Ce drepturi am in aceasta situatie? Beneficiez de zile libere? In contractul de munca este specificat doar 8 ore/zi iar orele suplimentare nu se platesc.
Orele suplimentare potrivit codului muncii se compenseaza cu timp liber corespunzator iar daca angajatorul nu este in masura sa faca acest lucru trebuie sa le plateasca
buna ziua,
NU cred ca se poate pune problema orelor suplimentare in aceasta situatie decat in cazul in care aveti o intelegere cu angajatorul in acest sens (datorita specificului muncii)
In mod normal se considera deplasare si se primeste diurna pt aceste zile.
Orele in care sunteti pe drum se considera ore suplimentare numai in cazul soferilor (pt ca acesta este jobul lor), dumneavoastra nu munciti in timp ce conduceti.
Datorita specificului muncii dvs., puteti, la intelegere cu angajatorul, sa primiti drepturi suplimentare (ex- la 4 drumuri de C-ta sa primiti o zi libera platita)