avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... S.O.S
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

S.O.S

Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot primi un nou buletin aici fara sa fiu nevoit sa vin in RO.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 20:47, 7 August 2011
Cartea de identitate se poate obţine în baza unei procuri speciale care poate fi autentificată doar la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate. În vederea autentificãrii procurii solicitantul trebuie să se prezinte personal la sediul Consulatului cu un act de identitate valabil românesc.

Atenţie: Certificatul de naştere, certificatul de căsătorie sau permisul de conducere nu sunt acte de identitate. Prin act de identitate se înţelege: paşaport, carte de identitate sau buletin de identitate.

Totodată, este necesar ca solicitantul să deţină datele de identificare ale persoanei care urmeazã să fie împuternicită (nume, data si locul naşterii, domiciliul, seria şi numărul buletinului ori a cărţii de identitate, data eliberării, emitentul actului de identitate şi codul numeric personal).

Fotografiile necesare

Aveţi nevoie pentru autentificarea acestei procuri de 4 (patru) fotografii color; Dimensiunile celor 4 fotografii, solicitate de Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, sunt 3 cm/4 cm cu o dungã albã jos de 7mm. Fundalul acestor poze trebuie să fie alb.

Alte informaţii necesare

Actele care trebuie prezentate de persoana împuternicită pentru obţinerea cărţii de identitate, precum şi alte informaţii utile sunt disponibile pe pagina de internet a Inspectoratului National pentru Evidenţa Persoanelor.

Atenţie! Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor solicită ca toate documentele care sunt necesare să fie prezentate împreună cu procura specială în original şi copie. În locul originalelor pot fi prezentate copii ale documentelor legalizate de Consulat.


Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)