avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare CIM

Buna seara,

Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 (programator de sistem informatic) desi angajatul respectiv are doar studii medii terminate (liceu). Persoana respectiva este foarte capabila din punct de vedere tehnic si are o experienta mare care compenseaza lipsa studiilor superioare.

Va multumesc!
ondino a scris:

Nu este deloc asa,in speta, daca in REVISAL va aparea inregistrat la cod COR 213904,asta echivaleaza cu faptul ca functia necesita nivel de instruire 4-studii superioare ,iar dosarul personal al salariatului va trebui sa cuprinda si acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.
Asadar,la primul control,se poate constata cu usurinta faptul ca inregistrarea in Revisal nu este in concordanta cu realitatea .


Dar directori de SRL -uri cu 8 clase ati vazut?
Ce studii, ce diplome???
AndreiTimi:
1. COR este obligatoriu numai ca inscriere in CIM a denumirii postului si a codului numeric respectiv. Restul informatiilor din COR nu au caracter de obligativitate.
2. Asadar dvs. puteti sa incadrati o persoana pe post de programator chiar daca nu are studii superioare.
3. Nu puteti fi sanctionat de ITM deoarece nu exista prevazuta sanctiune pentru asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dar dvs. ati auzit ca intr-un contract de munca individual sa se treaca la functie /ocupatie inginer-informatician - programator fara ca respectiva persoana sa aiba diploma de absolvire a unei institutii de invatamant superior in specialitatea respectiva?
In schimb,am cunostinta despre directori de srl uri cu st. medii si sa stiti ca in CORpt. aceasta functie nivelul de instruire cerut este:nedefinit, superior dar nu neaparat,ceea ce in consecinta permite ca postul sa fie ocupat si de o persoana fara studii universitare.
tudorvaleriu a scris:

AndreiTimi:
1. COR este obligatoriu numai ca inscriere in CIM a denumirii postului si a codului numeric respectiv. Restul informatiilor din COR nu au caracter de obligativitate.
2. Asadar dvs. puteti sa incadrati o persoana pe post de programator chiar daca nu are studii superioare.
3. Nu puteti fi sanctionat de ITM deoarece nu exista prevazuta sanctiune pentru asa ceva.





Considerati ca este valid un cim incheiat pentru ocupatia de informatician/inginer fara ca persoana respectiva sa posede diploma de informatician,/inginer?
Ce spuneti despre un cim pentru functia de consilier juridic incheiat unei persoane care este absolventa de filologie,sau pentru medic care are diploma de postliceala sanitara.
ondino:
1. Sa nu confundam ocupatia de "programator de sistem informatic" cu o meserie, functie sau ocupatie reglementata pentru care se cer, obligatoriu, anumite studii de specialitate.
2. Un medic poate ocupa un post de programator, daca se pricepe, dar un programator nu poate ocupa un post de medic daca nu are studiile corespunzatoare..
3. De asemenea un consilier juridic poate fi un bun programator, daca se pricepe, dar un programator nu poate fi consilier juridic daca nu are studiile corespunzatoare.
4. Ocupatia de programator nu pune in pericol viata unui om ca aceea a unui sofer, pilot de avioane etc.
5. Poti fi un programator bun si fara sa faci o facultate, daca esti autodidact.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)