avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Am efectuat succesiunea si pe baza unei conventii cu ceilalti mostenitorisisi a unei schite efectuata de ei mi s-a stabilit partea pe care o voi detine.
Dupa masurarile cadastrale a reiesit ca masuratoarea initiala era aproximativa si partea mea(conform schitei si conventiei initiale)este mai mare cu cca 150 mp.
Deoarece .fiind de buna credinta,am respectat limitele stabilitesiam plantat livada si am reparat si imbunatatit fosta casa parinteasca,care era ruinata,de pe partea stabilita ca imiu apartine.
Ceilalti mostenitori vor sa ma retrag cu 150 mp,lucru imposibil,datorita distrugerii investitiei facute
In compensatie pot sa le ofer partea mea din resul proprietatii(1 ha pasune si 0,375 ha padure.
Daca nu accepta.pot avea sanse in instanta,eventual cu plata unei sume de bani in compensatie ,pentru a nu distruge investitia facuta?
Mentionez ca,pana in prezent ceilalti mostenitori nu au contribuit cu nimic la pastrarea proprietatii mostenite.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:10, 8 August 2011
Nu ati facut partajul succesoral ca sa iesiti din indiviziune? Acesta se face fie la notar fie in instanta. Pe baza acestui partaj vi se va intabula dreptul de proprietate in cartea funciara. Asa nu veti mai avea probleme, fiecare copartas va sti cu exactitate lotul ce I se cuvine.

Eventual sa solicitati in instanta atribuirea catre dvs a suprafetei respective cu obligarea dvs., la plata unei sulte ( valoarea fiiind stabilita de un expert) ,catre fratii coproprietari.
Din cate am inteles fara a vedea actele singura varianta este sa primiti despagubiri pt imbunatatirile facute.

Faptul ca ati facut imbunatatiri nu va confera un drept de proprietate.

Variante este posibil sa se gaseasca dar cautati sa consultati verbal un avocat pentru a se analiza in concret cum se prezinta situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata mai mare dupa masuratori soringeorge2003 soringeorge2003 Bunicii au decedat. Nu aveau cadastru si intabulare. In urma masurarilor efectuate de cadastrist a reiesit faptul ca, curtea are o suprafata de 2800 mp, in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - 4 proprietari meleasaliviu meleasaliviu Buna ziua, In actul de proprietate al unui teren agricol sunt 4 proprietari. Unul dintre ei vrea sa vanda partea lui (total teren 8 ha). Pe el nu sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Justitiarul711 Justitiarul711 Suntem 4 frati.Am mostenit de la parinti 4 ha de teren arabil. In certificatul de mostenitor , notarul nu a facut referire la faptul ca fiecare primeste1 ha de ... (vezi toată discuția)