avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de pensionare, cum ar trebui procedat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de pensionare, cum ar trebui procedat?

buna dimineata. Am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare- PLV. In noul cod al muncii este mentionat ca activitatea inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare pentru pensie limita de varsta. Dar angajatorul doreste continuarea activitatii. Inteleg ca ar trebui incetat vechiul CIM si intocmit un nou CIM. Dar CIM trebuie transmis cu o zi inainte, iar la aceasta data CIM al salariatului nu a incetat. nu as vrea sa aiba intrerupere nicio zi. ar trebui sa faca din nou analize, cazier,pt ca e paznic. nu stiu, mie una mi se pare ca e o lege care nu se poate pune in practica,sau cel putin asa vad eu lucrurile.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:44, 8 August 2011
In noul cod al muncii este mentionat ca activitatea inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare pentru pensie limita de varsta.

Gresit.
Art. 56 alin.1 lit.c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Ce spuneti dv. se refera la la "data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; "
Faceti incetarea si angajarea pe perioada determinata (art.83 lit.g).

Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
ContSters42179, utilizator
m-am exprimat gresit. este pensie limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.
1. Ii faceti decizia de incetare a CIM si ii incheiati un nou CIM cu aceeasi data iar cu o zi inainte il inregistrati in Revisal.
2. Acest al doilea CIM il puneti in acelasi dosar de personal al salariatului unde aveti si toate celelalte acte ale lui. Nu mai e nevoie sa-i faceti din nou fisa medicala.
3. Intr-adevar aici legiuitorul a cam dat-o in bara.
4. Puteti sa-i faceti CIM si pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Art. 12
(2) Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege.
Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)