avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA

Buna ziua!

In 2008 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni, eu fiind debitor iar tatal co-platitor, venind ca girant cu veniturile obtinute in UE.

Intre timp rata mi-a crescut de la 2200 RON la 4100 RON si nu mai fac fata. Am incercat renegocierea contractului, am incercat reesalonare, am cerut reducerea dobanzii pentru o perioada de 1 an ... nimic.

Am platit pana acum mai mult de 30000 EURO, din care nimic pentru credit (cu ajutorul parintilor :D). Pe langa faptul ca nu gasesc intelegere din partea bancii, imobilul ipotecat si-a pierdut mai mult de 50% din valoarea de piata, salariul mi s-a redus cu 30%.

Tatal este coproprietar cu mama pentru casa in care locuiesc ei, alt bun nu au pe numele lor, iar venituri nu realizeaza in tara ci in UE, cele in baza carora am si obtinut acest credit.

Daca eu renunt sa mai achit ratele, ce solutie am pentru ca a evita executarea silita a casei parintilor? eu personal ma gandesc sa emigrez, sau macar sa dispar in urmatorii 10 ani pentru ca fizic si psihic nu mai pot.

Sunt constienta ca suntem multi in aceasta situatie, ca banca a finantat cu bani si nu cu imobile creditul meu, insa consider ca daca ei nu accepta un compromis, atunci chiar nu am alta solutie. Ce sa fac, sa platesc inca 30 ani pentru 2 camere in Bucuresti cate 1000 EURO pe luna?

Cum ma sfatuiti? ce ati face in locul meu? varianta cu aruncatul in fata trenului nu merge, pentru ca pe tata oricum il am prins in joc ori eu tocmai pe el vreau acum sa il protejez. mentionez ca in contract garantam amandoi cu bunurile prezente si viitoare.

sunt disperata si am nevoie de sfaturile dvs.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maculrosu , utilizator 11:09, 9 August 2011
Dupa cum spunea cineva, in viata trebuie sa-ti asumi si succesele dar si esecurile.
Nu disperati, pentru ca solutii exista, chiar daca nu sunt cele pe care vi le doriti.
Revenind la ceea ce ati scris, '' aruncatul in fata trenului'' este cea mai simpla, dar si cea mai proasta ''varianta''. Simpla, in sensul ca dvs. ''scapati'' de datorii, proasta, in sensul ca va nenorociti parintii, pt. ca ei vor trebui sa plateasca in locul dvs. Deci, ''nu merge''.
Daca nu mai puteti plati ratele, banca va lua imobilul ipotecat si probabil ca se va indrepta si spre casa parintilor dvs pentru a-si acoperi banii pe care vi i-a dat. La fel de posibil este ca sa indrepte si spre veniturile dvs.
Insa, va puteti muta cu chirie, iar avantajul este ca atat dvs. cat si parintii veti fi liberi din punct de vedere financiar. Si sa nu mai faceti credit in viata dvs.!
In strainatate, sunt f. putini cei care au o casa a lor, pt. ca este f. scumpa. Marea majoritate este chiriasa.
Va doresc succes!
Va multumesc pentru raspuns! Astept si sfaturi practice, eventual parerea unui mediator sau a unui executor, daca exista pe forum.

Nu este rea vointa, imi asum acest esec, insa consider ca riscul trebuie impartit. Nu doar clientii sa suporte devalorizarea, atat a monedei nationale cat si a bunurilor ipotecate, ci impreuna cu banca sa gaseasca variante;
Altfel, pentru ce platesc asigurare de credit ? ....
Cel mai bine este sa luati urgent legatura cu un avocat. Numai acesta va poate sfatui practic. Intotdeauna intrebati cat costa o consultatie(ca sa vedeti daca va permiteti, daca nu incercati la altul, pt. ca nu toti au tarife exorbitante), iar apoi expuneti situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ipoteca SIN2016 SIN2016 Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor Buna ziua, Am doua intrebari legate de un contract de imprumut bancar cu garantie ipotecara. Fara sa fac o istorie a problemelor legata de acest tip de ... (vezi toată discuția)
Credite la banci ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns! am lucrat la o firma care a inceput sa aiba probleme si in mai 2006 mi s-a desfacut contractul de munca prin acordul ... (vezi toată discuția)