Buna ziua. Am instrainat in anul 2009 un autoturism proprietate personala unei alte persoane care si-a exprimat promisiunea de a transcrie masina in urmatoarele 30 de zile de la data intocmirii contractului de vanzare-cumparare. Am inmanat cumparatorului toate actele masinii, inclusiv cartea de inmatriculare a acesteia, precum si cetrificatul de atestare fiscala. Cumparatorul nu si-a onorat promisiunea si nu a transcris masina pe numele sau, ba mai mult a instrainat masina spre alte persoane pana in momentul de fata si nu mai stiu unde este actualmente . Am primit de curand mai multe amenzi primite de terte persoane pentru circulatia pe drumuri publice fara rovinieta valabila dar care mi-au fost trimise mie pentru ca sunt in continuare proprietarul masinii. Va rog daca se poate sa imi oferiti sfaturi in ceea ce priveste problema mea si cum as putea sa o solutionez cat mai curand si nu in ultimul rand daca exista o posibilitate sa radiez masina de pe numele meu.
Ar fi trebuit sa nu predati Cartea De Identitate a masinii pana nu mergeati la adm financiara sa va radiati masina din partida dv. Daca ati incheiat un PV de vanzare/cumparare fie si de mana mergeti cu el la adm.financiara si acolo completati o cerere dupa modelul dat de adm. si in felul acesta va descarcati cu auto din partida dv.