Buna ziua,
Am o dilema: ce trebuie sa scriu in referatul de sanctionare a unui salariat care intarzie zilnic la orele de program, se cearta cu toata lumea, nu munceste, vorbeste urat (asta in conditiile in care lucreaza cu publicul). I-am mai intocmit referate de sanctionare cu care nu s-a intamplat nimic ca are oarece spate, iar acum conducerea societatii mi-a recomandat sa-i intocmesc referat de sanctionare disciplinara in care sa solicit desfacerea CIM. Poate ma ajutati, multumesc
Se constituie abateri disciplinare nerespectarea de catre salariati a obligatiilor inscrise in contractul colectiv de munca.
In cazul savarsirii unei abateri disciplinare de catre un salariat,seful ierarhic va intocmi un referat care va contine:
- descrierea detaliata a faptei savarsite de salariat precum si urmarile acesteia;
- imprejurarile in care fapta a fost savarsita;
- precizarea normei legale incalcate.
Administratia va numi o comisie de cercetare care va stabili sanctiunea disciplinara in urma cercetarii prealabile,tinand cont de:
- gradul de vinovatie al salariatului,consecintele abaterii disciplinare,comportarea generala in serviciu,eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior,depozitia salariatului in legatura cu fapta comisa etc.
Decizia de sanctionare se comunica salariatului prin grija secretarului comisiei cu semnatura de primire iar daca refuza sa primeasca sau semneze prin scrisoare recomandata la domiciliu.
Comisia poate propune ca pe perioada cat dureaza cercetarea disciplinara sa se suspende contra
Orice sanctiune disciplinara aplicata fara efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile este lovita de nulitate si va poate actiona in instanta.
Baut la serviciu
mirusaby
Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)