avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renunt la drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renunt la drepturile parintesti

buna ziua, am 39 de ani, sunt casatorit de 18 ani cu o sotie cu care ma inteleg foarte bine,totusi am o problema cu fiica NIOASTRA de 17 ani,care de un timp bun lipseste cu zilele si kiar saptaminile de acasa.
sotia spune ca a obosit si ca nu mai stie ce sa faca,in schimb eu as vrea sa ii arat ca se poate face ceva si impotriva unui copil care nu ne vrea ca parinti.
ce credeti ca putem face?
eu am zis ca ma interesez si renunt la drepturile mele parintesti.
poate ne ajutati cumva;multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 20 August 2008
X-(cit traiti dvs.si mai ales sotia = mama fetei = sa nu faceti asa ceva....incercati prin alte mijloace de a sta de vorba cu fica....preot.....psiholog.....dar in primul rind cu calm dvs.parintiii.....in final dupa insistente rezultatul va fi cel bun
Din cate stiu eu pana la varsta de 18 ani ai copilului nu puteti renunta la drepturile parintesti. Exista decaderea din drepturile parintesti ceea ce nu este cazul dumneavoastra. Incercati prin alte metode cu foarte mult calm sa va aduceti copilul pe linia de plutire. Fetele in general cand incep sa lipseasca de acasa inseamna ca le lipseste ceva si cauta in alta parte acel ceva . Eu va sfatuiesc sa fiti deschis cu ea ,sa incercati sa aflati ceea ce ii lipseste si totul va fi bine. Sa va ajute Dumnezeu si sa va dea mult calm.
Invinge raul cu binele!! arata-i fatei ca esti capabil sa primesti raul care ti-l face fara sa raspunzi cu rau! Asta-i adevarata intelepciune, sa raspunzi cu bine la rau! Ti-o spun din proprie experienta! Roaga-l pe Dumnezeu sa-ti dea intelepciune sa stii cum sa vorbesti cu fiica astfel incat sa poti afla ce ii lipseste in familia voastra.
Decaderea din drepturile parintesti conform Art. 109 din Codul Familiei poate aparea doar in urmatoarele cazuri: “Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor parintesti, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania.”
Părintele minorului poate fi decăzut din drepturile părinteşti numai în cazurile limitativ prevăzute în art. 109 C. fam. care constau în greşita exercitare a drepturilor şi îndatoririlor, iar nu şi la neexercitarea acestor drepturi şi îndatoriri.
In acelasi timp, decaderea din drepturile parintesti nu il scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din dreptul parintesti iner2009 iner2009 buna,am o intrebare in legatura cu decadere din drepturi parintesti !! am un copil de 7 anisori si am divortat de 3 ani.tatal copilului a plecat din tara cand ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti a tatalui sepino1979 sepino1979 Am fost casatorita cu un cetatean ucrainian de care am divortat in 2004.In urma divortului copilul nostru(10 ani)mi-a fost incredintat mie.De cand am divortat ... (vezi toată discuția)