avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de propietate

Buna ziua,am si eu o problema ,in anul 1997 am cumparat 1 ha de pamant arabil,am facut cu propeitarul pamintului o chitanta de mana si a ramas sa perfectam actele la notar,din pacate acestta a decedat iar eu nu stiu cum sa procedez pt a intra in legalitate cu aces pamant,eu detin titlu de propietate platesc impozit si muncesc suprafata,dar as dori sa il las copiiilor mei si nu stiu cum sa procedez .VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bkk , utilizator 23:42, 10 August 2011
Daca aveti titlu de proprietate asupra terenului, inseamna ca este al dvs. si nu mai trebuie sa faceti nimic altceva.
dar cum s-a emis un titlu de proprietate pe numele dvs din moment ce chiar dvs relatati ca ati cumparat acea suprafata de pamant cu chitanta de mana si nu exista contract de vanzare autentificat la notar?
pai asta am spus ca am actele la mine dar sunt pe numele propietarului decedat
iar eu nu pot perfecta actele,am doar chitanta de mana si martorii,dar actele sunt pe numele celui decedat.Prin urmare ce trebuie sa fac ca acel pamant sa fie pe numele meu?
Incheiati cu mostenitorii defunctului contractul de vanzare cumparare in firma autentica, daca acestia doresc, ar fi ca o confirm are din partea acestora sau in caz contrar in instanta cu aceeasi mostenitori si cu probele care le aveti pentru ca instanta sa dea o hotarare care sa Tina loc de contract de vanzare cumparare.

Alte discuții în legătură

Act proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am si eu o problema. Sau trezit parintii mei sa faca actele pe o bucata de pamant de 2800m2 tocmai acum ceia ce nu e un lucru rau dar, trebuia ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chianta de mana a mostenirii taspe27 taspe27 buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul ... (vezi toată discuția)