avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act proprietate

Buna ziua!...
Am si eu o problema.
Sau trezit parintii mei sa faca actele pe o bucata de pamant de 2800m2 tocmai acum ceia ce nu e un lucru rau dar, trebuia facut la timpul lui asa ca am fost la primarie si am descoperit urmatoarele :
- in cadastru este proprietar 2300mp el si un nepot 500mp , nepot care a decedat
- parintii mei au o chitanta dactilografiata cu 2 martori si o stampila de consiliul local ca cica asa se facea atunci incheiata inainte de 1990.
- jos pe acea chitanta e specificat ,, aceasta ramane valabila pana la perfectarea actelor la un notar de stat".
- nepotul decedat are un copil care este la mama sa sau numai stiu pe unde , mama fetei nefiind casatorita legal cu persoana decedata pentru ca relatia lor a durat vreo 2 ani din care a rezultat acel copil.
De la primarie m-i sa spus ca ei pot sa dea drumul la dosar sa iasa ordinul prefectului dar ca o sa fie si persoana decedata pe act ceia ce mi se pare perfect normal.
Mai mentionez ca parinti mei au avut grija de el , tot ei lau inmormantat , la ei e certificatul de deces pentru ca era o persoana care cazute in patima alcoolului , ca tocmai daia nu la alungat parinti mei atunci si la lasat sa locuiasca in continuare acolo si nu au perfectat actele.
Intrebarea mea este daca dupa ce iese ordinul prefectului si se perfectioneaza toate actele pe ambele nume exista posibilitatea sa se perfectioneze actele la un notar public in baza chitantei pe care o detine parintii mei?
Adica daca acea chitanta are vreo valoare sau este nula?
Va multumesc anticipat!...
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 14:10, 28 Martie 2013
Nu poate sa perfectezze notarul actul trebuie sa mergeti in instanta sa obtineti o hotararea care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.
si daca vine mostenitorul si semneaza?
Trebuie intai dezbatuta succesiunea ca sa aibe calitate acel mostenitor....
In primul rand va multumesc pentru intelegere si mai am cateva aspecte si ma opresc si anume:
poate sa ramana parintii mei cu actele originale dupa ce iese ordinul prefectului si se perfectioneaza actele si sa se foloseasca in continuare de teren ca si pana acum ca oricum nu a venit nimeni sa revendice ceva.
Succesiunea unde se dezbate ?
Inca odata multumesc !...
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Bossde_Boss, utilizator
Parintii dvs pot folosi terenul insa nu sunt proprietari asupra intregului teren. Cel mai de dorit este sa dezbateti succesiunea. Pe cale amiabila se dezbate la notarul de pe raza unde defunctul a avut ultimul domiciliu, in lipsa de acord si pt a iesi din indiviziune se merge la instanta.

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Revin cu o problema despre care am mai scris pe forum si anume : In anul 1985 tatal meu a mers la primarie sa revendice un teren , a fost pus ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna Ziua!.... Ce este de facut in cazul pe care o sa-l prezint mai jos? Tatal meu vrea sa-si puna ordine in acte si are o problema. Conform cadastrului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)