avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna Ziua!....

Ce este de facut in cazul pe care o sa-l prezint mai jos?
Tatal meu vrea sa-si puna ordine in acte si are o problema.
Conform cadastrului sunt 2 proprietari tatal meu cu o suprafata de 2300 metri si un nepot de al sau cu 500 metri.
De la acest nepot el a cumparat dar, cu o chitanta facuta (dactilografiata) de secretarul primariei si semnata si de 2 martori si are o stampila de consiliul local pusa pe ea.
Chitanta este facuta inainte sau in apropierea anului 1990 la care zice el "asa se facea atunci".
Cu toate ca sa zicem ca tatal meu a cumparat si partea nepotului la lasat sa locuiasca in continuare acolo pentru ca este o casa batraneasca acolo si nu sa indurat sa-l dea pe drumuri.
Nepotul acum vreo 2 ani a decedat si tot tatal meu sa ocupat de inmormantare si apsolut tot ce se face si dupa si chiar si acum ii face pomenile in continuare.
Nepotul dintr-o relatie are o fata pe care spune tatal meu a recunoscuto legal .
Ea a fost la moarte tatalui sau doar cu o seara inaite de a fi inmormantat si a spus ca stie ca tatal meu a cumparat de la tatal sau si ca el a avut grija si de el si de celelelte pentru inmormantare si ca ea nu are pretentie la nimic.
In concluzie ea este de acordsa mearga si la un notar sa recunoasca.
Fata este unicul mostenitor legal al nepotului.

Ce se poate face in continuare ca sa se faca actele sa fie doar pe numele tatalui meu?
Trebuie deschisa succesiunea pentru fata?
Conform Titlului de proprietate mai ar avea dreptul si in camp la vreo 2000 metri la care tatal meu nu are nicio pretentie si vrea sa o puna in posesie sa-l vanda fata sa faca ce vrea cu el.

Exista posibilitatea sa poata semna ea ca unic mostenitor pentru tatal sau, pentru ca acea chitanta este considerata ca o chitanta de mana si primaria nu o ia in considerare pentru a depune actele sa iasa ordinul prefectului si sa se conformeze actele si tatal meu vrea sa fie decat el proprietar in acte.
Va multumesc anticipat!!!!....
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 14:31, 25 Noiembrie 2013
Prima data, va trebuie o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Acea chitanta de mana este doar un inscris, ce reprezinta vointa partilor, dar care nu este opozabil tertilor, deoarece vanzarea intervenita prin acea chitanta de mana, nu este autentificata la notar (si la acest moment nu mai poate fi!) nu este si nu poate fi inscrisa in registrul de transcriptiuni de la judecatorie pentru a fi opozabila tertilor.

Primaria va lua putea lua in considerarea acea hotarare judecatoreasca pe care o veti obtine.
Luati in calcul ca va trebui sa achitati taxa timbru la valoare in caz ca nu indepliniti conditiile pentru scutire.
Va multumesc!
Mai e o chestie "tatal meu din momentul respectiv parca din 1986 a platit si plateste impozitul la zi pe tot terenul de 2800 m inclusi si pt cei 500 m si are chitantele cu numele tatalui meu pe ele"
Nu inteleg de ce primaria a acceptat chestia asta si accepta in continuare.
Nu se poate mediatiza la notar, inclusiv printr-un alt act de vanzare cumparare?
Cei de la primarie mi-au zis ca poate sa se duca tatal meu si fata la primarie sa depuna cereri cu copii de pe certificatul de nastere si C.I. si ei dau drumul la acte si iese ordinul prefectului dar, actul o sa fie pe ambele nume conform cadastrului.
Eu nu mai inteleg o chestie :
de ce primaria nu poate sa-i faca acte doar pe suprafata lui de 2300m, probabil ca este in aceiasi locatie?
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
Bossde_Boss, utilizator
Puteti incheia actul de vanzare-cumparare si la notar... daca aveti cu cine si daca doreste de buna-voie sa vina si sa semneze la notar actele de vanzare-cumparare.

Oricum taxele datorate si cheltuielile sunt aceleasi, indiferent daca se face prin notariat sau prin instanta.
Va multumesc frumos! mai astept si alte pareri.
Am mai pus o intrebare vizavi de fata.
Poate semna ea in locul tatalui decedat?
Cred ca la notar se rezolva mai repede cu acordul ambelor parti sau asa se desfasoara si in instanta daca partile cad de acord?

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Revin cu o problema despre care am mai scris pe forum si anume : In anul 1985 tatal meu a mers la primarie sa revendice un teren , a fost pus ... (vezi toată discuția)
Act proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am si eu o problema. Sau trezit parintii mei sa faca actele pe o bucata de pamant de 2800m2 tocmai acum ceia ce nu e un lucru rau dar, trebuia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (ordinul ... Bossde_Boss Bossde_Boss Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (Ordinul prefectului). Tatal meu in varsta de 83 de ani, detine un teren si o casa batraneasca pe ... (vezi toată discuția)