avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... activitati permise dupa pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

activitati permise dupa pensionare anticipata partiala

buna ziua,
din anul 2008 sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala- contabil autorizat), iar in iunie 2010 m-am pensionat anticipat partial, continuand activitatea de contabil prin biroul pe care-l detin. Prin decizia de pensionare mi se aduce la cunostinta ca pensia mi se suspenda cf. art.92 alin (1) din Legea 19/200 daca voi realiza venituri in calitate de salariat, functionar public, membru cooperator...s.a., fara a spune nimic despre activarea in cadrul unui PFA. Pe scurt ma intereseaza daca activitatea pe care o desfasor in cadrul biroului de contabilitate (membru CECCAR) vine in contradictie cu prevederile legii pensiilor sau alt act normativ in vigoare (si daca da, care este acesta).
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:12, 10 August 2011
Subscriu si eu la ideea acestui post. In conditiile in care cu 80% din pensii se moare de foame in tara asta, nu inteleg logica pentru care statul nu ii lasa pe cei care s-au pensionat anticipat sa mai lucreze, legal, ceva pe langa, sa-si mai imbunatateasca cat de cat situatia materiala. In nici un caz nu s-ar imbogati dintr-o asemenea activitate si nici n-ar castiga suficient ca sa poata renunta la pensie.
statul e parsiv, de ce sa dea cand poate lua; se bazeaza pe faptul ca pensiile sunt mici si oamenii o sa lucreze in continuare, asa statul nu da pensie ci incaseaza contributia pentru persoanele aflate in situatia asta ...
1. Inainte de aparitia Legii 263/2010 se punea problema desfiintarii pensiilor anticipate si anticipate partiale.
2. Dar le-au lasat, pana la urma, pentru a da posibilitatea celor care chiar nu mai pot avea nici un venit sa aiba o pensie. Dar le-a pus si conditia: daca vrei sa ai si alte venituri profesionale se suspenda pensia.
3. Nu este obligatoriu sa iesi la pensie anticipata sau anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata si contract de munca bulzanv bulzanv am 37 ani lucrati ,as putea sa ma pensionez anticipat cu penalizare pentru 24 luni ( 18%) .Doresc sa =mi raspundeti daca m-as pensiona anticipat as mai ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata si continuarea activitatii Cojocariu Dorin Voicu Cojocariu Dorin Voicu Buna ziua. In conditiile in care sunt angajat la o firma privata si indeplinesc conditiile pentru pensie anticipata partiala, Pot sa-mi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala moniquemonica moniquemonica Buna ziua! Am un angajat caruia i a venit decizia de pensionare anticipata partiala, ecista vre o modalitate prin care acesta sa poata continua sa lucreze ... (vezi toată discuția)