avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Prima Inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Prima Inmatriculare

Am cumparat un golf 3 din 1996 la 1 august 2011, si taxa ar fi de 800 de euro, masina are al 3-lea rand de nr. rosii care expira pe 28 august, imi puteti spune va rog as putea sa contest in instanta decizia de plata fara sa platesc taxa si daca as avea sanse. Daca da, pot circula cu ea pe durata procesului, si cam cat m-ar costa procesul? Si o ultima intrebare se merita deranjul sau mai bine as inmatricula-o platind taxa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Octavian1989 , utilizator 19:24, 8 August 2011
Aveti doua variante:
-daca nu au trecut mai mult de 30 de zile de la data comunicarii "deciziei de calcul"prin care s-a stabilit suma ce reprezinta "taxa poluare" atunci puteti initia actiune in instanta pentru obligatia de a va inmatricula masina cu scutirea de plata taxei de poluare;
-daca au trecut cele 30 zile aveti cea de-a doua varianta,respectiv sa achitanti contravaloarea celor 800euro si dupa aceea imediat sa initiati o actiune in instanta pentru recuperarea banilor.Cu privire la celelalte,va sfatuiesc sa contactati avocat.Numai bine!
Nu au trecut mai mult de 30 de zile, pe durata procesului pot circula cu masina? Si care ar fi pasii de urmat pentru initierea actiunii in instanta?
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai palteste taxa de poluare? ContSters54529 ContSters54529 buna ziua, am vazut zilele astea cateva site uri de stiri care ar spune ca nu se mai plateste taxa de inamtriculare.ESTE ADEVARAT? va intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu lucian1980 lucian1980 Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu. Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)