avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In primul rand,
Buna seara !

Un verisor de-al meu , cu domiciliul in localitatea X a decedat. Singura persoana in viata din familie , mama acestuia, cu domiciliul in localitataea Y, a decedat si ea la cateva ore. In acest caz, mama mosteneste patrimonial fiului. Conform legii, mostenitorii mamei sunt 3 persoane, toate cu domiciliul in localitatea Y. Avand in vedere acestea , unde trebuie deschisa succesiunea ? E de ajuns daca se deschide doar in localitatea Y ( ultimul domicliu al mamei ) sau trebuie sa se deschida si in localitatea X ( ultimul domiciliu al verisorului ) ? Daca actele verisorului ( C.I., certificate de nastere si de deces, etc ) nu sunt de gasit sau sunt tinute de cineva care nu vrea sa ni le dea cum se poate deschide succesiunea ?

Va multumesc tuturor celor care imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 04:48, 9 August 2011
Prima data va trebuii dezbatuta succesiunea dupa var in localitatea de domiciliu. Daca varul nu avea nici sot supravietuitor si nici descendenti, mama acestuia mosteneste tot.

Ulterior se va dezbate succesiunea dupa mama varului in localitatea de domiciliu a mamei.

Solicitati de la Starea Civila din localitatea de domiciliu a defunctului eliberarea unui dublicat dupa Certificatul de deces si solicitati de asemenea eliberarea Anexei 24.

Se deschide succesiunea la Judecatoria in raza careia este inregistrat ultimului domiciliu al defunctului.
Dar daca nu am nici un act ? Singurul act pe care il am e o dovada de deces eliberata de starea civila. Celelalte acte se afla la una dintre partile mostenitoare, care nu vrea sa ni le dea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)