avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot obtine un duplicat dupa un certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot obtine un duplicat dupa un certificat de nastere furat?

Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urm. problema: am o matusa de 83 de ani care locuieste singura intr-o gars. la parter in sect 3 Bucuresti. Hotii au intrat pe geamul de la bucatarie lasat deschis si au furat ceva bani si acte, printre care certif de nastere si CI.
Cum pot obtine un duplicat la certif de nastere?, avand in vedere ca e nascuta in jud. Vaslui in 1928 si se deplaseaza f greu, deci un drum pana acolo ar fi imposibil ?!
Unde ar trebui sa ma adresez?
Va multumesc anticipat ptr. eventualele raspunsuri !:sorry:
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:10, 23 Septembrie 2011
Puteti obtine un duplicat insa numai de la locul emiterii certificatului initial deci jud. Vaslui
va adresati la primaria de care apartine in jud vaslui, la oficiul/registrul de stare civila.
Daca matusa nu se poate deplasa, va trebui sa va dea procura sa va ocupati dvs. de obtinerea duplicatului.
Cererea se poate depune si la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor de la domiciliul ori resedinta petitionarului: [ link extern ]
@ florentina albu a raspuns in alt topic:

LEGEA NR.119/1996 privind actele de stare civila:

Art. 11.
(3) Cererea se depune la autoritatea administraţiei publice locale care are in păstrare registrul de stare civila sau a domiciliului ori a reşedinţei petiţionarului
(4) Eliberarea altor certificate in locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate este supusa taxei de timbru, potrivit legii.

Celelalte detalii privind anuntul prin care declarati nul certificatul de nastere pierdut sau deteriort precum si actele pe care trebuie sa le prezentati in scopul obtinerii duplicatului si modul in care le trimiteti sau le depuneti personal le veti primi de la autoritatea administratie publice locale imputernicita prin lege sa va elibereze duplicatul.
Aveti grija ca opereaza si :
Art. 62. - (1) Constituie contravenţii la regimul actelor de stare civila următoarele fapte, daca nu sunt săvârşite in astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, sunt considerate infracţiuni:
j) pierderea sau deteriorarea certificatelor de stare civilă.

www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Buletin expirat ELLADEEA ELLADEEA nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)