avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin expirat

nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de nastere,ea este nascuta in maramures are domiciliul in mures com batos si cand avea 17 ani si-a pierdut parinti-au decedat- si apoi a venit in jud brasov la o matusa ,aceasta matusa a incercat sa-i faca buletinul dar nu a putut ca a pierdut certificatul,vrem sa stim de unde poate scoate certificatuul sa isi poata faca buletinul si o alta mutatie
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
ELLADEEA, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiSi , utilizator 22:12, 12 Ianuarie 2016
Buna ziua, un nou certificat de nastere se poate scoate de la starea civila. Sunt cateva documente de completat si in maxim o saptamana aveti un nou certificat.
Fara o carte de identitate provizorie nu-i da nimeni nici un certificat de nastere. Asta daca se respecta legea. Matusa din Brasov, daca este proprietara, o putea primi in spatiu si sa-i faca o carte de identitate provizorie cu domiciliul in Brasov, act de identitate eliberat cu motiv lipsa certificat de nastere. Apoi, prin intermediul starii civile de la locul de domiciliu sau locul nasterii se poate obtine certificatul. Ulterior se depune o noua cerere la Brasov si, avand certificatul de nastere, actele de casa ale matusii, declaratia de primire in spatiu data de matusa si taxele aferente se elibereaza carte de identitate.
am fost eu personal in anul 2014 si stiu exact ce vorbesc.
mihaiSi, fara sa aiba carte de identitate, chiar si provizorie, nu i se da un nou certificat de nastere. Cu ce dovedeste ca e persoana in cauza?
Carte de identitate si certificat de nastere in acelasi timp, deci cu o singura cerere, se pot obtine doar daca locul nasterii coincide cu locul de domiciliu. Daca dvs. ati obtinut certificatul de nastere fara carte de identitate inseamna ca domiciliati in aceeasi localitate in care v-ati nascut.

Sfatul dat de aikilina este corect.

Posibilitati legale mai sunt... Am expus-o pe cea mai simpla din punctul meu de vedere.
O alta posibilitate, serviciul de evidenta de la Brasov, daca nu ar fi dorit sa se incarce cu o schimbare de domiciliu in cartea de identitate provizorie(lucru pe care multe servicii de evidenta ezita sa-l faca), ar fi putut elibera o carte de identitate provizorie cu domiciliul in com Batos si cu resedinta la Brasov. Deci carte de identitate provizorie emisa la resedinta.
A treia, se merge la serviciul de evidenta care i-a emis initial nepoatei actul de identitate cu domiciliul in Batos si solicita carte de identitate provizorie cu motiv lipsa certificat nastere. Asa cum a mai spus si moderatorul discutiei daca serviciul de evidenta a persoanelor care are in pastrare actul de nastere este acelasi cu cel pe raza caruia persoana isi are domiciliul, in acest ultim caz, odata cu cartea de identitate provizorie se poate elibera si certificatul de nastere, ambele documente fiind ridicate de la structura de evidenta a persoanelor unde se depun cererile. Daca nu se aplica cele de mai sus legate de locul nasterii si domiciliu, se elibereaza doar carte provizorie urmand ca, dupa obtinerea acesteia sa faca nepoata demersurile pentru certificatul de nastere.
Si, completare la mesajul anterior, daca se face acea carte de identitate provizorie la resedinta, certificatul de nastere se poate scoate si prin intermediul primariei localitatii de resedinta, respectiv cerere la starea civila Brasov.
Utilizator mihaiSi va cred ca ati fost personal si stiti ce vorbiti...Unde ati trimis persoana, la care stare civila? Persoana, in necunostinta de cauza s-ar fi dus cu gandul ca trebuie sa se duca direct la primaria localitatii unde s-a nascut. Si ce-ar fi facut, ar fi ajuns acolo cu un act expirat si ar fi fost trimisa sa-si scoata alt act de identitate valabil cu care sa se poata legitima. Drumuri, timp, nervi, bani pierduti. Tocmai pentru astfel de situatii, cand nu te poti prezenta la locul nasterii, te lasa legea sa soliciti si la resedinta sau domiciliu. Ca sa nu bati drumurile patriei degeaba. Ce te faci cu o persoana nascuta la Botosani si cu domiciliul in Constanta, strabati toata tara pentru un certificat? Si mai cred ca dvs, mihaiSi ati avut un act de identitate valabil cand ati solicitat certificat...
Scuze moderatorului dar nu m-am putut abtine, unele persoane dau sfaturi si pun lumea pe drumuri degeaba, lucru care din punctul meu de vedere nu se face...

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere perse perse In urma pierderii unui certificat de nastere,cum se poate si unde recupera acest duplicat? De ex: nascut in Brasov,dar crescut in Onesti,acum are sederea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. care sunt pasii de urmat in cazul in care am buletinul ... Ramona198537 Ramona198537 Buna ziua. Care sunt pasii de urmat in cazul in care am buletinul pierdut si certificatul de nastere pierdut? As vrea sa mi le fac pe amandoua. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un duplicat dupa un certificat de nastere furat? baniasana baniasana Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urm. problema: am o matusa de 83 de ani care locuieste singura intr-o gars. la parter in sect 3 ... (vezi toată discuția)