avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rejudecarea unei cauze penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rejudecarea unei cauze penale

Buna ziua,

va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns. Sotul meu este inchis in urma unei condamnari de 7 ani pentru tentativa de omor. Tribunalul Buc l-a condamnat 1 an, curtea de apel la 4 ani si inalta curte de casatie si justitie la 7 ani. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi daca se poate cere rejudecarea cazului si in ce conditii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:50, 9 August 2011
Daca in ultima instanta i-a ramas pedeapsa de 7 ani, atunci se poate incerca pentru ca legea spune ca nimanui nu i se poate ingreuna situatia in propria-i cale de atac.
La CEDO pentru incalcarea drepturilor.
Intotdeauna se alica legea mai favorabila in materie de penal!
Poate nu a fost propria cale de atac, ci recursul Parchetului.
Da, este clar ca parchetul s-a tinut scai si a declarat apel si recurs.
Chiar daca a decarat cale de atac si inculpatul s-a respins.

Nu se mai poate face nimic.
La CEDO poate avea sanse daca este nevinovat.
Cu siguranta Parchetul a declarat apel si recurs, cum era de asteptat Nu prea se poate aplica o pedeapsa de un an pt tentativa de omor, e cam absurd deoarece este una dintre cele mai grave infractiuni prevazute de legea penala.

Daca ICCJ i-a dat 7 ani, pai atat va avea de executat, bineinteles va putea fi eliberat conditionat putin mai devreme.

Asadar, daca nu este vorba despre apelul si recursul inculpatului nu s-a incalcat absolut niciun drept pt a se ajunge la CEDO.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare.agravarea situatiei inculpatului? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre: - inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila, -parti responsabile ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ceva? eventual cedo? dandanaua dandanaua Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)