Am urmatoarea situatie. Vreau sa-mi dau demisia dar angajatorul nu vrea inca sa-mi desfaca contractul de munca. Motivul pentru care am cerut demisia este datorita " legalitatilor" cu care nu eram de acord. Sunt obligata sa stau in preaviz sau daca nu vrea sa-mi semneze demisia cum pot sa-l determin sa o faca?
Demisia nu se aproba, este un act unilateral de vointa al angajatului.
Sunteti obligata sa-i acordati preavizul din CIM, dar daca angajatorul nu si-a respectat vreo clauza contractuala, puteti sa demisionati fara preaviz (art. 81 pct.(8) Codul muncii " Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca." .
Depuneti demisia cu nr. de inregistrare sau prin posta cu AR.
in cazul in care precizez in demisie motivatia demisiei ca fiind neplata salariului si nererespectarea legilor respectiv opiniei sefului departamentului contabil si doresc incetarea contractului fara preaviz, cu ce data trebuie sa-mi trimita revisalul pentru desfacerea CIM?
Art 55 b
vladuro
Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)