Sunt studenta, mai am un an de master si sunt si casatorita de 2 ani, pana acum am luat pensie de urmas si acum s-a produs asa o incurcatura cineva imi spune ca trebuie sa platesc banii inapoi ca de cand sunt maritata nu am dreptl sa iau pensia. Sotul meu lucreaza dar ia un salar 1000 ron pe luna. Impartit la noi nu e nici cant salarul minim pe economie. Am dreptul sa iau pensia de urmas sa nu?
- pana la varsta de 16 ani
- daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani
- pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una din situatiile de mai sus.
Beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
Dupa cum observati, legiuitorul se refera strict la venituri din activitati profesionale, nu si veniturile sotului, sau daca ati castigat la Bingo, sau alte surse de venit.
Normal, nu ar trebui sa va supere nimeni pentru veniturile sotului.
Pensie de urmas
VICHY
Am o fiică în vârstă de 13 ani care beneficiază de o pensie de urmaş în concurenţă cu o altă fiică a defunctului, Bârlează Iuliana, născută la ... (vezi toată discuția)