avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna 2011

Buna ziua,
Ma intereseaza dupa cat timp se acorda diurna legala, dupa legislatia actuala, in cazul deplasarilor interne ? dupa 12 sau 24 de ore?
daca se poate si un articol-lege de unde rezulta asta !
Va multumesc ! :)
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Delphinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 16:09, 10 August 2011
HG 1860/2006.
Se acorda pentru deplasarile mai mari de 5 km de locul de munca pentru fiecare 24 ore de deplasare socotite de la ora plecarii pana la ora sosirii.
Pentru ultima zi de deplasare sau pentru o deplasare de o zi se acorda pentru 12 ore.
In cazul deplasarilor pentru care s-a acordat avans spre decontare acesta se justifica in ziua imediat urmatoare intoarcerii din deplasare, altfel se calculeaza
0.5% penalitati pentru fiecare zi de intarziere.

Multumesc!
La mine in firma primea diurna numai la deplasari care erau cu cazare ( adik numai dupa 24 h) ca cica s-a achimbat legislatia in 2011 si nu se mai acorda la delegarile de o zi ce depasesc 12 h. Si am tot cauta actualizari care sa spuna asta si nu am gasit!
A. Va rog, lamuriti-ma si pe mine cu art 25 (1) codul muncii - clauza de mobilitate.

Daca un angajat nu are un loc stabil si are deplasari in fiecare sapt 2-3 zile in alte localitati, iar in restul zilelor se deplaseaza in localitate de la client la client - in concluzie nu exista un loc stabil de mc.

1. Cum poate beneficia de aceasta clauza, nou introdusa in codul muncii?
2. Firma trebuia sa o includa prin AA la cim, sau este optional?
3. Unde este specificat cuantumul min ce se acorda pt aceasta clauza?

B. DIURNA
1. Daca primeste diurna pt zilele delegate, se scad bonurile de masa pt aceste zile, acordandu-se doar indemnizatia de delegare?
2. Unde este specificat cuantumul min al indemnizatiei de delegare? (exceptand cim, RI si ccm)
3. Daca este salariatul aceleiasi firme de mai mult de 5 ani, ce alte drepturi/ sporuri mai poate primi?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna arad107 arad107 buna ziua as dori sa stiu care e distanta minima pentru acordarea de diurna si cat timp.deoarece mie de la socetatea unde lucrez mi s-a spus ca e vb de 35 km ... (vezi toată discuția)
Diurna la s.r.l.- va rog ajutati sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Sunt la inceput in contabilitate si am o intrebare. Am un S.R.L. cu cod CAEN 7112 asistenta tehnica si as vrea sa intreb ca daca administratorul face in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu deplasari, deductibile sau nu vasco_dan vasco_dan O societate comerciala din Bacau a contractat o lucrare la Bucuresti in domeniul constructiilor. Acolo a inchiriat un apartament pentru muncitori. In ... (vezi toată discuția)