avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

buna ziua as dori sa stiu care e distanta minima pentru acordarea de diurna si cat timp.deoarece mie de la socetatea unde lucrez mi s-a spus ca e vb de 35 km de casa si minim 12 ore lucrate.si mi s-a mai spus ca daca dorm la hotel diurna se calculeaza numai de la ora de la care am plecat din hotel cu toate ca poate eu sunt plecat de acs de 2 zile.deci eu as putea sa iau diurna pe 2 sau pe 3 zile.si hotelul se considera casa?

va multumesc!!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
arad107, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:01, 10 Decembrie 2009
potrivit HG 1860/2006 diurna se acorda pentru deplasarile mai mari de 5 km de locul de munca pentru fiecare 24 ore de deplasare socotite de la ora
plecarii pana la ora sosirii. Pentru ultima zi de deplasare sau pentru
o deplasare de o zi se acorda pentru 12 ore. In cazul deplasarilor
pentru care s-a acordat avans spre decontare acesta se justifica in
ziua imediat urmatoare intoarcerii din deplasare,
Pe perioadadelegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul
deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului se poate
deconta o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei
x2.5 =32.5lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineste salariatul este obligatoriu atasate spre decontare pe ordinul de deplasare care se intocmeste atasate bonurile si facturile pentru justificarea sumelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna la s.r.l.- va rog ajutati sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Sunt la inceput in contabilitate si am o intrebare. Am un S.R.L. cu cod CAEN 7112 asistenta tehnica si as vrea sa intreb ca daca administratorul face in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu deplasari, deductibile sau nu vasco_dan vasco_dan O societate comerciala din Bacau a contractat o lucrare la Bucuresti in domeniul constructiilor. Acolo a inchiriat un apartament pentru muncitori. In ... (vezi toată discuția)
Diurna, conditii de acordare LALA68 LALA68 Buna ziua Sunt angajat la o firma din romania care este membru al unui holding european. . Angajatorul poate conditiona in vreun fel , (in afara de acele ... (vezi toată discuția)