avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia intrastat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia intrastat

Buna ziua,

In cazul in care pe durata unui an calendaristic o firma nu a mai avut achizitii si nici livrari intracomunitare, mai depune decl intrastat?

Care este baza legala? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 21:14, 9 August 2011
Baza legala pentru declaratiile intrastat este legea 422/2006.

Daca sunteţi inregistrat ca plătitor de T.V.A., realizaţi comerţ de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene, cifra de afaceri depăşeşte pragul de 300.000 lei (RON) pentru achiziţii intracomunitare şi de 900.000 lei (RON) pentru livrări intracomunitare atunci sunteţi furnizor de informaţii statistice şi aveţi obligaţia de a transmite lunar, către INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICÃ, declaraţia Intrastat . Conform art.10 din Legea nr.422/22.11.2006, refuzul sau întârzierea transmiterii datelor statistice solicitate, precum şi comunicarea de date incorecte sau incomplete constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON).

Pana nu notificati Institutul national de statistica ca nu mai indepliniti conditiile, depuneti declaratiile pe 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrastat - o singura livrare in comunitate apetra apetra Pentru o singura factura aferenta unei livrari de marfuri in comunitate este obligatorie declaratia intrastat? Mentionam ca sociatatea nu a mai facut nicio ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrastat lungus lungus am o firma care a facut achizitii intracomunitare. se pare ca am depasit achizitii de 300 000 lei de la 1 ian 2012 pana in nov. nu am stiut ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)