avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie intrastat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie intrastat

am o firma care a facut achizitii intracomunitare. se pare ca am depasit achizitii de 300 000 lei de la 1 ian 2012 pana in nov. nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia intrastat la statistica. azi m-a sunat o doamna draguta si mi-a spus. a mai facut cineva,stie cum se face? este obligatoriu sa o depunem? care ar fi sanctiunile pentru nedepunere in termen?
ca oricum am depasit termenul ca se pare ca trebuia sa o depunem pe nov pana pe 15 dec, iar pe dec pana pe 15 ian.
#-o
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:45, 24 Ianuarie 2013
Exista o aplicatie ce trebuie folosita pentru editarea declaratiei. O puteti descarca de aici http: //www.intrastat.ro/di2.php

Tot aici gasiti si un ghid pentru a folosi aplicatia cu o mai mare usurinta.
multumesc mult
o seara buna
sunt sanctiuni pentru nedepunere?
de pe www.intrastat.ro:
"Nedepunerea sau depunerea declaraţiei Intrastat conţinând date eronate se sancţionează cu amendă între 7.500 lei şi 15.000 lei."
Nu se face nici o referire la "depunerea cu intarziere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia intrastat ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care pe durata unui an calendaristic o firma nu a mai avut achizitii si nici livrari intracomunitare, mai depune decl ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma inregistrez in registrul intrastat? Carmen91 Carmen91 In luna decembrie 2009, am avut o achzitie intracomunitara, am facut declaratia Intrastat online si a fost respinsa, pt ca firma era necunoscuta. Cum ma pot ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrastat mirelanicola.72 mirelanicola.72 In luna 10.2012, SC la care lucrez a depasit plafonul de 300.000 lei stabilit pentru anul in curs la introducerile intracomunitare. Avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)