avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintemeiat sau nefondat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintemeiat sau nefondat?

Exista vreo diferenta intre cele doua notiuni? Daca da, atunci care este; daca nu, atunci de ce unele solutii sunt de respingere ca nefondat sau de respingere ca neintemeiat.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:56, 19 August 2008
Juridic, "nefondat" si "neintemeiat" reprezinta acelasi lucru.
Semantic, nefondat inseamna fara fundament, fara fund, in timp ce neintemeiat semnifica lipsa de temei, fara rezistenta, fara vlaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv respingere cerere/actiune ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Exista vreo diferenta intre respingerea unei cereri ca neintemeiata si respingerea ca nefondata? Credeti ca in conditiile procedurilor prealabile ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre netemeinic, nelegal si nefondat cezarad cezarad Am o intrebare care cred ca framanta pe multi. Care este diferenta concreta intre o actiune/o cerere NEFONDATA, NETEMEINICA SI/SAU NELEGALA?? De pilda, cand ... (vezi toată discuția)
Care e deosebirea? gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Va rog sa imi explicati si mie care e deosebirea intre: respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila; respingerea cererii de chemare ... (vezi toată discuția)