avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie cu uzufruct viager

ce se intampla in cazul in care imi parasesc sotul deoarece acesta nu imi acorda divortul cu apartamentul pe care mi-a facut donatie cu uzufruct viager?
P
oate anula aceasta donatie fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 21:01, 9 August 2011
donatia intre soti e revocabila.
puteti sa-l parasiti, sotul divorteaza si gata
Donatiile intre soti sunt revocabile (exceptie de la caracterul irevocabilitatii donatiilor). Revocarea poate fi facuta oricand, ad mutuum, in orice fel, indiferent de forma in care a fost facuta donatia, si chiar si dupa divort, si chiar si dupa decesul donatarului (de la mostenitorii acestuia). Cu alte cuvinte, daca sotul dvs. nu este un gentlemen, revoca donatia si va ia casa. Si nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti vero_vero vero_vero sotul meu a mai fost casatorit si are doi copii majori din prima casatorie,are un apartament obtinut prin partaj voluntar in urma divortului si un teren ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatiei mirell mirell am inteles ca donatia intre soti poate fi contestata de catre donator,dar se poate face si in lipsa donatarului?adica poate merge singur la notar ...si gata?nu ... (vezi toată discuția)