avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se imparte suprafata din actul de donatie in acest ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se imparte suprafata din actul de donatie in acest caz?Daca da, sfatuiti-ne cum sa facem.

Buna ziua,
bunica mea, avand 2 copii(baiat si fata), inainte de deces, i-a facut fiului dansei (unchiul meu),fara stirea fiicei dansei (mama mea),act de donatie pe o suprafata de teren(5000m),suprafata care,conform actelor doveditoare nu era in momentul in care s-a incheiat actul, din cauza pierderii unei parti din suprafata de teren, in urma unui proces cu vecinii locului.La aproximativ 2 ani dupa intocmirea actului de donatie,dupa un alt proces cu un alt vecin, s-a recuperat suprafata de teren care lipsea in momentul intocmirii actului de donatie.
Intre timp bunica mea a murit, fiind ingropata de fiica dansei,adica mama,fara nici un ajutor din partea unchiului meu,bunica statea cu noi in curte, dar in case separate,era bolnava de inima,doctorii spusesera sa avem grija ca s-ar putea stinge in orice moment,datorita bolii si varstei de 70ani, eu ca si nepot din partea fiicei am renuntat la serviciu pentru a avea grija de dansa, pe o perioada de aproximativ 2 ani.
Bun, la aproximativ doua luni de la deces, la una dintre pomeni,unchiul meu a venit la mama cu ’’dorinta’’ ca mama sa-i recunoasca actul de donatie.
Mama a zis ca da, il recunoaste, ii da semnatura, dar in schimbul celor 2500 de metri (partea mamei) din act + partea bunicii (cea din afara actului), unchiul meu sa ii lase partea din curte de la noi si anume 550 de metri.
Unchiul meu nu a acceptat acest lucru,fapt pentru care a actionat-o pe mama in judecata.
La judecatorie s-a impartit totul in mod egal 1/2, s-a mers la tribunal unde dosarul a fost intors spre rejudecare la judecatorie pe motiv ca nu se trecusera in acte corect despagubirile de inmormantare acordate mamei mele.S-a rejudecat iar, timp de 2 ani (cam mult din discutiile avute cu mai multe persoane) si ma avut din nou castig de cauza, s-a impartit iar 1/2. Acum suntem la tribunal ,de ceva vreme (in total s-au acumulat cca 7 ani de judecata) unde avocata reclamantului (unchiul meu) a cerut a-5-a oara expertiza
(de 4 ori s-a gasit aceeasi suprafata), acum vrea sa se faca masuratorile asa:
- o data sa cuprinda actul de donatie de 5000 de metri + suprafata care este in afara actului
- si o data fara actul de donatie, doar ce mai este in afara acestiua.
De asemenea, avocata unchiului meu se tot leaga de decizia data de judecatorie in care se imparte cota de ½ si cere cu indarjire desfiintarea IAP-ului de la judecatorie.
- se poate desfiinta aceasta decizie?
Din cate am inteles se cam intinde ca si timp de judecata la tribunal, aflandu-ne la cel de-al saselea termen de judecata.Tin sa precizez ca, la dosar sunt acte, care sa dovedeasca faptul ca, la data intocmirii actului de donatie, pe suprafata de 5000 m nu exista aceasta suprafata. Intrebarea mea este:
1 -ce sansa avem sa castigam acest proces, sa se imparta in mod egal acel act de donatie (act care a fost raportat la masa succesorala)?
2-se poate sa i se accepte unchiului meu actul de donatie, de catre tribunal, daca acesta a fost impartit de catre judecatorie?
Dati-mi un sfat, va rog frumos, caci acest proces ne-a adus la disperare, nu mai stim ce sa facem.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 00:09, 10 August 2011
La tribunal se rejudeca pricina, asa ca teoretic exista si posibilitatea ca cererea unchiului dvs. sa fie admisa.
Cel mai bun sfat, legat de intrebarea ”ce puteti face?” este acesta : angajati-va un avocat, care sa studieze actele si lucrarile dosarului si care sa va reprezinte in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Drum se acces qeruta qeruta Buna seara Parinti unchiului meu a murit si in urama au lasat un teren de 2500mp cu titlu de proprietate pe care unchiul meu si un cumnat de-al lui ... (vezi toată discuția)
Proces de constatare suprafata teren eu-bob eu-bob buna seara,am avut un proces de iesire din indiviziune si succesiune pe teren si casa,proces care s-a tinut pe suprafata inscrisa in acte.acum trebuie deschis ... (vezi toată discuția)