am si eu o intrebare ,la vanzarea unui apartament prin prima casa este obligatoriu plata impozitului pe profit la notar,mentionez ca profitul se realizeaza mai tarziu nu in momentul incheieri actelor
Ce inseamna profitul se realizeaza mai tarziu? :stunned:
Impozitul se retine de catre notar, in momentul autentificarii actului de vanzare-cumparare. Obligatoriu, cf. Cod fiscal.
cel care vinde apartamentul nu poate ridica bani de la banca decat dupa o saptamana de zile de la incheiera contractului de vanzare cumparare,in realitate atunci face un profit ,nu inteleg de ce trebuie platit la incheiera contractului
da, eu sunt cumparatorul si am o problema cel care vinde nu are bani disponibili la data incheieri contractului ,sincer nici mie nu mi se pare normal ca sa platesti impozit pe profit inainte de a avea un profit in urma vanzari unui apartament
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.