avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea titlului de proprietate pe un teren cu drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea titlului de proprietate pe un teren cu drept de folosinta gratuit-nelamuriri

Buna ziua!
In 2005 bunicii mei au fost inundati, iar o fundatie impreuna cu primaria au construit case pentru sinistrati. Casele au fost predate pe baza de proces-verbal de predare-primire. Casa este trecuta pe numele bunicului, insa terenul este dat cu titlu de folosinta gratuita pe perioada cat exista constructia. Acum bunicul doreste sa obtina titlu de proprietate pe casa. Am obtinut un extras de pe cartea funciara si am observat ca terenul este intravilan, insa cu intrebuintare agricola. Un expert cadastral mi-a spus ca primaria la momentul construirii caselor trebuia sa scoata din circuitul agricol terenul si sa il faca construbil si acum trecerea terenului din arabil in construibil trebuie suportata de primarie.
Intrebarile mele sunt:
Daca suport eu toate cheltuielile aferente trecerii terenului din arabil in construibil pot sa imi recuperez banii?
Exista vreo posibilitate ca bunicul sa devina proprietar si pe teren? Uzucapiunea nu cred ca exista deoarece exista dreptul de folosinta gratuita si asta este ca si uzufructul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 17:10, 24 August 2011
Discuta cu Primaria, pentru ca, din cate stiu eu, daca nu e facut PUZ/PUD nu poti scoate terenul din circuitul agricol. Si poate Primaria nu vrea sa iti vanda acel teren. Pentru avize trebuie sa mergi la ANIF, OCPI SI DADR. La ANIF te taxeaza in functie de suprafata, la OCPI, parca 250 lei iar la DADR nu mai stiu exact. La ANIF ptr. 500 mp se plateste 250 lei. Daca faci tu aceste cheltuieli nu cred ca le vei mai recupera si ar fi de bun simt nici sa nu le soliciti dupa ce ca ti-au construit o casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)