avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire partiala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire partiala

In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au achitat doar trei sferturi din suma. i-am intrebat ce s-a intamplat si mi-au motivat "motive contabilicesti"...si ca doresc sa le trimit copie dupa factura de reparatie.
Intelegerea era sa imi fac masina unde doresc, la ce bani pot...chiar si cu piese second, ei achitandu-mi suma din devizul de reparatie, mai putin TVA-ul...
Mentionez ca asigurarea pe care se face reparatia este casco, accidentul avand loc in alta tara, vinovatul fiind cetatean strain, pe RCA-ul lui fiind mai complicat am ales sa fac masina pe casco....
CSA-ul impune un termen de plata la asigurarile casco? Ma pot adresa lor pentru a primi banii cat mai repede?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:36, 14 August 2011
In concluzie, spuneti ca trebuie sa le prezint factura de reparatie pe intreaga suma achitata de ei pentru reparatie sau doar sa prezint masina pentru a se constata reparatia si a se face inspectia de risc pentru reintregirea sumei asigurate? Ce factura se le dau, daca am luat piese si din afara?
Ce inseamna un document scris? Am e-mail de la inspectorul lichidator daune cu suma acceptata de ei din care se vor retine ratele neachitate si cererea de despagubire cu suma acceptata de mine (aceasi suma) si pe care nu mi-au achitat-o integral.
un proces deschis firmei de asigurari pentru recuperarea diferentei se judeca pe codul civil?
Este proces de natura comerciala. Trebuie efectuata procedura prealabila a concilierii directe cu cealalta parte - art.720^1 Cod Procedura Civila.
Nu stiu la altii cum este, dar la noi in oras in cazul reparatiei in regie proprie inspectorul de daune calculeaza un cost al reparatiei (deobicei utilizand un program specializat) si prezinta pagubitului devizul. De la aceasta suma incep tratativele intre pagubit si asigurator putand ajunge chiar in instanta. Nu se cere niciun act justificativ.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)