avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract

buna ziua.
in anul 2006 s-a incheiat o conventie intre locatarii unui bloc si un constructor prin care se ceda dreptul de a construi pe acoperisul blocului un etaj de mansarda, in schimbul dreptului de construire, constructorul obligandu-se sa izoleze blocul si sa zugraveasca casa scarii, s.a., in termen de 12 luni de la eliberarea autorizatiei de constructie.
in anul 2007 a fost solicitat de constructor certificat de urbanism, val. 12 luni. Pana in luna iunie 2011 (ultima luna in care se gasesc date pe site-ul primariei) nu s-a eliberat autorizatie de construire pentru mansarda.
intre timp, acoperisul s-a degradat si oamenii ar dori sa-si repare acoperisul, dar in acelasi timp nu vor sa investeasca bani in reparatii ca apoi sa vina constructorul sa faca mansarda deasupra.
intrebarea este, se poate solicita rezolutiunea contractului pentru neideplinirea obligatiilor de catre constructor? mentionez ca acesta nu a mai discutat cu locatarii de la prezentarea ofertei, conventia incheindu-se prin mandatar al locatarilor.
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 10:16, 11 August 2011
Se poate rezilia contractul, intrucat constructorul nu si-a respectat obligatiile. Din 2007 au trecut 4 ani si este evident ca acoperisul s-a degradat, nefiind efectuate lucrari de reparatii.
dvs spuneti ca are obligatia de a reparea si a face imbunattairilr in termen de 12 luni de la obtinerea autorizatieie de construire. Deci este un contract sub conditie. Pana la implinirea conditiei debitorul, constructorul nu este pus in intarziere si nu puteti cere rezolutiunea. Dvs ati spus ca nu s a eliberat inca autorizatia. Asta in cazul in care asa scrie in contract, clar!
este adevarat ca din cele expuse rezulta ca avem de-a face cu o conditie suspensiva...dar daca ar fi sa admitem asta, ar insemna sa fie o conditie pur potestativa suspensiva din partea debitorulu... adica locatarii nu au incheiat conventia in speranta ca la un moment dat constructorul va veni sa construiasca, ei doreau ca mansarda si reparatiile sa fie executate in cel mai scurt timp.
si cum certificatul de urbanism a fost eliberat in 2007, consider ca debitorul a dovedit rea/credinta nesolicitand eliberarea autorizatiei de constructie pana in 2011
si, cum am spus, dreptul de a construi pe terasa blocului era cedat in conditiile in care constructorul repara casa scarii, izola blocul, punea termopan, s.a. Singurul lucru pe care l=a facut constructorul a fost sa schimbe usa de la intrare in bloc.
In schimb, si-a inscris in c.f. un drept de constructie asupra terasei blocului.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
bissy_ralu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc, direct afectati dborsanu dborsanu Buna ziua, locuiesc in Iasi intr-un bloc P+4, construit in 1972, la etajul 3. Deasupra uneia din camerele mele e un uscator (o camera la etajul 4, ... (vezi toată discuția)
Contract construire mansarda - dar firma a intrat in insolventa- avans acordat Olivia Bozdog Olivia Bozdog S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru ... (vezi toată discuția)