avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la 2 dintre cele 3 prenume pe care le am
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la 2 dintre cele 3 prenume pe care le am

Buna ziua,

am un nume (prenume + nume) mult prea lung. Am probleme de fiecare data cand iau o viza pentru strainatate, cand ridic un colet etc.

Va rog sa imi spuneti care este procedura pentru a renunta la 2 dintre cele 3 prenume pe care le am si care este durata solutionarii.

Multumesc,
Laline
Cel mai recent răspuns: Laline , utilizator 11:21, 15 August 2011
Se poate, pe cale administrativa.
Cat dureaza, numai Dumnezeu stie...
Multumesc, dar unde anume trebuie sa ma prezint, pentru a solicita mai multe detalii?
Buna seara,

Cererea de schimbare a numelui se depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor in a carui raza teritoriala aveti domiciliul.

Cererea o intemeiati in baza art. 4 alin.(2) lit. d din OG 41/2003.

Acte necesare:
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila a celui care solicita schimbarea numelui
- un exemplar al MO partea a III-a in care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut 1 an
- cazierul judiciar si cazierul fiscal
- orice acte pe care solicitantul le considera necesare motivarii cererii sale

In termen de 60 de zile presedintele consiliului judetean/primarul general al capitalei emite o dispozitie prin care aproba/respinge cererea si o trimite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor.
Acesta din urma va va instiinta iar in cazul in care se admite cererea, trebuie sa platiti o taxa extrajudiciara de timbru si sa depuneti dovada la serviciul de evidenta a persoanelor.
Termenul pentru depunerea dovezii de plata a taxei este de 90 de zile din momentul in care ati luat la cunostinta.

In cazul in care vi se respinge cererea puteti contesta decizia in baza legii 554/2004.

O seara buna.
multumesc mult, foarte utile informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de prenume anamariaruspaltinean anamariaruspaltinean Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns. Locuiesc in Spania si as vrea sa- mi schimb prenumele. Cum as putea face fara sa merg in Romania si nu am ... (vezi toată discuția)
Sotul a decedat - schimbare nume cornel10 cornel10 sotul a decedat de 4 ani , acum sant singura ,acum vreau sa am numele pe care lam avut cand eram singura fata, ce am de facut , cat ma coasta an lei , ? va ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara. As dori, daca se poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare si tin sa multumesc anticipat. Mai intai as dori sa spun pe scurt ce ma doare. O ... (vezi toată discuția)