avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor material acordat la nastere - actiune in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor material acordat la nastere - actiune in instanta

Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010 si nu mi s-a acordat acel ajutor de nastere cf art 51 din ccmn 2010, cum ccmn 2011 nu mai exista, pot sa dau in judecata societatea pentru a-mi recupera acel salariu mediu la nivel de unitate.
mentionez ca am facut adresa la societatea la care am lucrat in sept 2010 si mi sa- refuzat plata acestuia.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 17 August 2011
1. La data cand ati facut cererea era in vigoare CCMUNN pe anii 2007-2010.
2. Asa ca veti castiga procesul cu angajatorul.
va multumesc !
cu conditia ca actiunea in instanta sa fie introdusa inainte ca copilul sa implineasca 6 luni.
Va spun din proprie experienta!
Unele instante de judecata au considerat ca acest ajutor intra la drepturi salariale unde termenul de prescriptie este de 3 ani si au judecat in consecinta.
Este o abordare gresita , intrucat chiar Codul fiscal precizeaza ca ajutoarele pentru nastere nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit .. art.55 alin.4 lit.a C.fisc.

Alte discuții în legătură

Neplata primei de nastere iarina10 iarina10 Buna ziua, As avea nevoie de cateva detalii in legatura cu neplata primei de nastere prevazuta in art. 51, alin.c din CCMUNN si cum singura solutie este sa dau ... (vezi toată discuția)
Legea 330/2009 anuleaza ccmunn? sce76 sce76 Buna ziua. Am depus cerere pentru acordarea primei de nastere la scoala unde lucrez, am sesizat ITM-ul, care a spus ca am dreptul la aceasta prima, prevazuta ... (vezi toată discuția)
Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)