avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepuirle minorului pot fi atacate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepuirle minorului pot fi atacate?

Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de vanzare/cumparare (parintii copilului fiind in incapacitate de plata rate bancare)?
Cel mai recent răspuns: luciffere , utilizator 09:47, 11 August 2011
NU se poate.
Depinde, dvs. ii vindeţi minorului? Ar putea fi apreciată ca fiind o vânzare pentru a prejudicia dreptul creditorului , caz în care creditorul ar putea intenta acţiunea revocatorie.
Dacă încă nu aveţi un litigiu cu banca puteţi încerca, fiindcă ar trebui ulterior,în caz de litigiu, să se demonstreze reaua dumneavoastră credinţă.
Banca poate promova actiune in simulatie a contractului de vanzare-cumparare, in forma simulatiei prin interpunere de persoane, cu scopul de a demonstra ca beneficiari ai contractului sunt parintii, nu copilul.
Proba poate fi facuta cu usurinta, atunci cand copilul nu are venituri proprii din care sa poata achita pretul vanzarii, fiind evident ca cei care au platit pretul au fost parintii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
ContSters103772, utilizator
Problema este urmatoarea. Matusa mea dispune de o suma de bani si doreste sa ia o proprietate, pe numele unuia dintre parinti. Nu am dori acest lucru pt ca banca sa nu ia proprietatea, de aceea as dori sa stiu daca o cumpara de la inceput pe numele copilului de 8 ani, daca bancile pot ataca dupa.
ori ii doneaza matusa suma de bani cu care minorul cumpara casa, ori cumpara minorul si doar se trece matusa ca procurator de fonduri ( in varianta asta ar fi cel mai ieftin) , ori matusa cumpara casa pe numele ei si i-o doneaza minorului. in toate variantele, aveti nevoie de acordul autoritatii tutelare
matusa are mostenitori rezervatari ( copii, sot , parinti) ? sau creditori ?

Alte discuții în legătură

Probleme cu locuinta lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc o lamurire la urmatoarea speta: - un imobil este vandut din proprietatea unei familii unei persoane( tatal sau mama unuia dintre cei ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Instrainare proprietate fara urmari dan_popa40 dan_popa40 Am o proprietate - imobil - si as dori sa o instrainez unei rude apropiate. Intrebarea mea este daca pot face asta fara urmari in urma decesului meu. Adica ... (vezi toată discuția)